Bezoek aan iLab.t, het IBBT testlab

Na de uitleg van de startups die via IBBT gesteund werden, kreeg onze delegatie een rondleiding door het testlab dat IBBT heeft opgebouwd en waar verschillende onderzoeksinstellingen gebruik van kunnen maken.

Dit uitgebreide laboratorium maakt het onder meer mogelijk om gigantisch grote computernetwerken in real time te simuleren.  Op die manier kunnen odnerzoekers bijvoorbeeld nagaan wat er op echte netwerken gebeurt als bijv. veel gebruikers van over de hele wereld tegelijkertijd videobeelden van dezelfde voetbalmatch willen bekijken.

IBBT heeft met het w-iLab.t ook een draadloos sensornetwerk opgebouwd waarmee onderzoekers onder meer netwerken van rookdetectors in grote bedrijfsgebouwen of ziekenhuizen kunnen simuleren, zonder dat ze die daadwerkelijk ook moeten bouwen.  Op die manier bouwt IBBT mee aan een veiliger wereld.

We kregen ook een live demonstratie van TinkerTouch, een multi-touch multi-user gebruikersinterface die werd ontwikkeld in het IBBT-lab aan de Universiteit Hasselt.  Prachtig om te zien hoe ook in Vlaanderen gewerkt wordt aan technologie die beter, handiger en goedkoper is dan Microsfts Surface interfaces.

Zo meteen gaan we op de bus voor ons bezoek aan VIB.

tot straks

Peter

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

Created by Kunstmaan