Vlaamse helden op het podium

Vaak horen we dat onze Vlamingen niet echt hun mannetje staan op een podium. Voor alle duidelijkheid, het gaat dan niet over Jan Decleir of Wim Opbrouck maar wel over onze ondernemers, managers en proffen.

Ik moet zeggen dat ik zelf ook al wel eens die frustratie heb geuit. En toegegeven, heel vaak is het ook zo. Het goed brengen van een verhaal voor een paar honderd mensen, het is blijkbaar niet evident. We steken dat snel op de Vlaamsche volksaard (niet zo luid als die Hollanders) of verstoppen ons achter de gezonde nuchterheid (de inhoud is belangrijker dan de verpakking). Maar ondernemen en innoveren is uiteindelijk een spel van communiceren met mensen. En het goed vertellen van een verhaal is daarbij dé manier om die mensen te bereiken.

Jean Philip De Tender heeft er trouwens een heel boek rond geschreven, "Alles is een verhaal". Combineer dat met de inzichten van Garr Reynolds en je hebt een mooie outline voor de cursus 'Hoe sta ik op een podium voor ondernemers'. Gelukkig is er verbetering merkbaar. Laureaten van Leeuwen van de Export en Ondernemer van het jaar zijn tegenwoordig zeer welbespraakte, heldere CEO's die hun ding met de nodige flair en natural brengen. En we hebben vandaag al enkele Vlaamse helden die hun mannetje als keynote speaker overal ter wereld kunnen staan. Eén daarvan is Peter Hinssen die nu al zijn airmiles kaart laat aantikken door over heel de wereld op te treden. Een andere is Jef Staes die dringend die wereld moet gaan veroveren. En laat ons misschien hier al eens beginnen. Kempenaar Jef, op het STIMA-congres...

     

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

Created by Kunstmaan