Netwerken voor creatieve ondernemers

Voor collega Trui en ikzelf aan onze Creative Entrepreneurship Sessions marathon over communicatie begonnen, was ik bij coworkingspace Burooz voor de sessie rond netwerken. Mocht u mij ooit zijn tegengekomen op een partijtje of receptie, dan weet je het vast, ik mag al graag eens een praatje maken met mensen. Een netwerker ben ik allerminst. Het loopt al fout op kantoor, zo leerde ik. Waar ik een stapel leuke kaartjes heb liggen en meestal duurt het tot ik de conferentievloer betreed tot ik mij realiseer dat ze daar ook zijn blijven liggen.

Zelf ben ik nogal een online mens en "noem mij je twitterprofiel en we vinden elkaar wel" mag leuk klinken, in de praktijk ligt dat toch allemaal wat moeilijker. Het handige aan de sessie, die overigens voortreffelijk werd gegeven door collega Jasmijn van het FFI en Bert van De Invasie, was dat je een aantal basics kreeg voorgeschoteld die je meteen ook in de praktijk moest brengen. Of iemand toevallig een elevator pitch klaar had? Ik probeerde heel hard niet op te vallen. Natuurlijk heb ik al wel eens nagedacht over wat het nu juist is wat ik doe maar als Bert mij uit het publiek had gehaald, ik had een wolkenkrabber met een verouderde lift nodig gehad om het helemaal rond te krijgen. Dankzij de sessie zal u mij horen zeggen: "Ik ben Jan Seurinck, ik doe online communicatie bij Flanders DC en als freelancer ga ik wel eens spreken over hoe je dat goed kan aanpakken. Wie ben jij?". Varianten voor verschillende doelgroepen toe.

Als ik er nu ook nog eens in zou slagen mensen beter te onthouden (tips, iemand?), als ik tijd zou nemen om door de aanwezigheidslijst te gaan om me voor te bereiden en als ik die kaartjes nadien ook eens keurig zou gaan verwerken, komt het nog helemaal goed met mij als netwerker. Naast het netwerk, kwam ook het portfolio aan bod. Als spreker en online communicatiemens is er weinig wat je kan doen dat het format van een portfolio benadert. De Flanders DC Facebook- en Twitteraccounts, deze en mijn persoonlijke blog zouden mijn portfolio kunnen vormen. Misschien dat ik eens een video moet opnemen van een lezing die ik geef. Daar ga ik over nadenken. Een geslaagde avond vond ik het en dat zeg ik niet omdat ik daarvoor betaald wordt. Je kan de slides van de sessie hieronder nabekijken.

Voor u het mij vraagt: nee, het is momenteel niet zeker of de sessies ook volgend jaar door zullen gaan. Ik zal er bij collega Carlo (de man achter de CES-schermen) voor pleiten.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

Created by Kunstmaan