Werk samen aan de groei van je creatieve onderneming

Niets evenaart de kennis die je opdoet door ervaringen en inzichten te delen met andere ondernemers uit de creatieve sector. Het Groeicollectief is een programma en netwerk gericht naar creatieve ondernemingen met al een aantal jaren op de teller en een substantiële omvang qua team en omzet, die werken aan een verdere uitbouw, groeisprong of transformatie.

"Uitstekend moment om je onderneming tegen het licht te houden en te profiteren van een frisse blik van collega-ondernemers." 

Dirk Sabbe,

Mandelbrot/Wijs

Waarom deelnemen?

"Een traject dat bij momenten zeer confronterend was en de werkpunten aan de organisatie blootlegde."

Yoeri Severy,

Yappa

  • Je kan je groei-uitdagingen toetsen aan de inzichten en ervaringen van een kleine groep collega-ondernemers (maximum twaalf en enkel uit de creatieve sector) die aan elkaar gewaagd zijn qua maturiteit en ambitie.
  • Je wordt deel van een duurzaam lerend netwerk van collega-ondernemers uit de creatieve sector. Je ontwikkelt een breder businessperspectief en een sterkere strategische positie door te leren uit reële cases en door de feedback van peers.
  • Tijdens de kick-off tweedaagse ben je twee dagen ‘op den buiten’, weg van dagelijkse beslommeringen om samen met collega-ondernemers en Flanders DC-coaches een diepe analyse van je groei-uitdagingen te maken.
  • Je bouwt gevorderde kennis op over thema’s zoals organisatieontwikkeling, hr, sales, fusies/overname, internationalisering,... Dit op maat van jouw uitdagingen.

"Ik heb vorig jaar veel gehad aan mijn deelname aan het Groeicollectief. Ik zou iedereen aanraden om eraan mee te doen!"

Hans Faelens,

Jansen & Janssen

Voor wie?

Het Groeicollectief richt zich op Vlaamse ondernemers/beslissingsnemers uit mature ondernemingen (geen starters) in de creatieve sector (met een team van min. 10 medewerkers) die willen investeren in en werken aan hun groei door hun businessmodel te verfijnen, het ontwikkelen van nieuwe producten/diensten en/of door het aanboren van nieuwe (internationale) markten.

"(H)eerlijk ervaringen en groeipijnen delen met concullega's, tijd maken om te werken aan het groeiplan van het bedrijf en met een aantal quickwins naar huis gaan. Dat dankzij het professionalisme en de transparantie van de groep. En dan hebben we het nog niet over de energie en goesting die je ervan krijgt. Een aanrader."

Catherine Castille,

Bonka Circus

Hoe werkt het?

"Niets dan goede herinneringen en concrete handvaten om je bedrijf naar the next level te tillen. Mijn deelname zindert nog steeds na."

Leen Gysen,

IPARC/ARTPORT

Selectie

We werken met een kandidaatstelling waarin je je uitdagingen en ambities schetst. Op basis daarvan stellen we een evenwichtige groep samen die gewaagd is aan elkaar en waarin geen directe concurrenten zitten. Het Groeicollectief bestaat uit maximum twaalf deelnemers, zodat iedereen op een doorgedreven manier zijn/haar groeiproces aan bod kan laten komen.

Kick-off tweedaagse

Op de kennismakingstweedaagse leer je uitgebreid de andere deelnemers kennen en maak je samen met hen en coaches van Flanders DC een analyse van de uitdagingen waar je bedrijf voor staat. We beginnen vanuit jouw perspectief. Vervolgens bekijken we je uitdagingen vanuit een aantal andere invalshoeken en werk je concreet naar een roadmap van actiepunten toe.

"Straffe groep vorig jaar: gretig, betrokken, bevlogen... Een plezier om mee te werken!"

Jan Bal,

Beanmachine

Zes maandelijkse themasessies

Tijdens de zes maandelijkse groepssessies daarna werken we samen met de groep een agenda op maat uit waarin we thema's in de diepte aanpakken. Per thema nodigen we experts uit en leer je van elkaars praktijkervaringen. Je bouwt geavanceerde kennis op over thema’s zoals organisatieontwikkeling, hr, sales, fusies/overname, internationalisering,... Dit op maat van jouw uitdagingen.

Alumni-werking

We nodigen alumni van het Groeicollectief jaarlijks uit op een aantal netwerkmomenten en sessies.

"Verhelderend en inspirerend om met andere ondernemers rond tafel te zitten om gedachten, ervaringen en ideeën uit te wisselen, wetende dat wat je zegt even confidentieel zal behandeld worden als dat wat je hoort."

Luc Heylen,

WeWantMore

Deze bedrijven namen reeds deel

Wijs/Mandelbrot, WeWantMore, Studio Dott, Ocular, Bonka Circus, Volta, Gelotology, Josworld, iParc, Nightingale, Bubka, B·U·T, Entity One, aNNo Architecten, Architecten Groep III, Lunar, New Balls Please, Yappa, Liswood & Tache, Jansen & Janssen, Prophets.

Lees hier het artikel waarin Bonka Circus, aNNo Architecten en Ocular getuigen over hun deelname aan het Groeicollectief.

Stel je kandidaat

Ben je geïnteresseerd, dan vragen we je om een korte online vragenlijst in te vullen. Op basis daarvan maken we een definitieve selectie. We willen immers vermijden dat er directe concurrenten in de groep zitten en ervoor zorgen dat jij helemaal op je plaats zit.

Meer info

Heb je twijfels of dit iets voor jou is of wil je weten welke andere bedrijven geïnteresseerd zijn, contacteer dan Carlo Vuijlsteke via carlo.vuijlsteke@flandersdc.be.