Niets evenaart de kennis die je opdoet door ervaringen en inzichten te delen met andere ondernemers uit de creatieve sector. Het Groeicollectief is een programma en netwerk gericht naar creatieve ondernemingen met al een aantal jaren op de teller en een substantiële omvang qua team en omzet, die werken aan een verdere uitbouw, groeisprong of transformatie.

"Een peer learning met echte peers. Zowel op professioneel als op menselijk vlak. Sterk. Zindert na. Aanrader."

Ignace van Avermaet,

CEO & Partner D'Artagnan


Waarom deelnemen?

Groeicollectief
  • Je kan je groei-uitdagingen toetsen aan de inzichten en ervaringen van een kleine groep collega-ondernemers (maximum twaalf en enkel uit de creatieve sector) die aan elkaar gewaagd zijn qua maturiteit en ambitie.
  • Je wordt deel van een duurzaam lerend netwerk van collega-ondernemers uit de creatieve sector. Je ontwikkelt een breder businessperspectief en een sterkere strategische positie door te leren uit reële cases en door de feedback van peers.
  • Tijdens de kick-off tweedaagse ben je twee dagen ‘op den buiten’, weg van dagelijkse beslommeringen om samen met collega-ondernemers en Flanders DC-coaches een diepe analyse van je groei-uitdagingen te maken.
  • Je bouwt gevorderde kennis op over thema’s zoals organisatieontwikkeling, hr, sales, fusies/overname, internationalisering,... Dit op maat van jouw uitdagingen.

"Heel leerrijk. De tools van Flanders DC en de feedback van anderen maken je groeipad heel concreet."

Olivier Renard,

Partner Namahn

"Een ideale setting om te leren van anderen en je groeipijnen te delen met de rest. Eindelijk kan je de tijd nemen om nog eens te werken aan ipv in je bedrijf. De begeleiding van de Flanders DC professionals is top en zorgt ervoor dat de groep écht werkt."

Jelle Van den Bergh,

CEO & Founder Wieni


Voor wie?

Het Groeicollectief richt zich op Vlaamse ondernemers/beslissingsnemers uit:

  • mature ondernemingen (geen starters) in de creatieve sector
  • met een team van min. 10 medewerkers
  • die willen investeren in en werken aan hun groei door hun businessmodel te verfijnen, het ontwikkelen van nieuwe producten/diensten en/of door het aanboren van nieuwe (internationale) markten.

"(H)eerlijk ervaringen en groeipijnen delen met concullega's, tijd maken om te werken aan het groeiplan van het bedrijf en met een aantal quickwins naar huis gaan. En dan hebben we het nog niet over de energie en goesting die je ervan krijgt. Een aanrader."

Catherine Castille,

Managing director Bonka CircusHoe werkt het?

Groeicollectief

Selectie

We werken met een kandidaatstelling waarin je je uitdagingen en ambities schetst. Op basis daarvan stellen we een evenwichtige groep samen die gewaagd is aan elkaar en waarin geen directe concurrenten zitten. Het Groeicollectief bestaat uit maximum twaalf deelnemers, zodat iedereen op een doorgedreven manier zijn/haar groeiproces aan bod kan laten komen.

Kick-off tweedaagse

Op de kennismakingstweedaagse leer je uitgebreid de andere deelnemers kennen en maak je samen met hen en coaches van Flanders DC een analyse van de uitdagingen waar je bedrijf voor staat. We beginnen vanuit jouw perspectief. Vervolgens bekijken we je uitdagingen vanuit een aantal andere invalshoeken en werk je concreet naar een roadmap van actiepunten toe.

Zes maandelijkse themasessies

Tijdens de zes maandelijkse groepssessies daarna werken we samen met de groep een agenda op maat uit waarin we thema's in de diepte aanpakken. Per thema nodigen we experts uit en leer je van elkaars praktijkervaringen. Je bouwt geavanceerde kennis op over thema’s zoals organisatieontwikkeling, hr, sales, fusies/overname, internationalisering,... Dit op maat van jouw uitdagingen.

Alumni-werking

We nodigen alumni van het Groeicollectief jaarlijks uit op een aantal netwerkmomenten en sessies.

"Niets dan goede herinneringen en concrete handvaten om je bedrijf naar the next level te tillen. Mijn deelname zindert nog steeds na."

Leen Gysen,

CEO & Founder IPARC/ARTPORT

"Enorm boeiende ervaring, bijzonder verrijkend om van andere organisaties te horen hoe gelijklopend de uitdagingen zijn - en welke kleine en grote verschillen er in aanpak bij iedereen zijn."

Davy Hoskens,

Director Create


Deze bedrijven namen reeds deel

Deelnemers Groeicollectief

Stel je kandidaat

Ben je geïnteresseerd, dan vragen we je om een korte online vragenlijst in te vullen. Op basis daarvan maken we een definitieve selectie. We willen immers vermijden dat er directe concurrenten in de groep zitten en ervoor zorgen dat jij helemaal op je plaats zit.

Meer info

Heb je twijfels of dit iets voor jou is of wil je weten welke andere bedrijven geïnteresseerd zijn, contacteer dan Pascal Cools via pascal.cools@flandersdc.be.