Jaarlijks organiseert Flanders DC verschillende Labs en Expertendagen, zowel voor de hele creatieve sector als specifiek voor de design-, mode- en gamingsector. Ontdek hier wat zo’n Lab of Expertendag precies inhoudt.

Labs

Bekijk deze video over het Lab Digital & social media.

Een Lab is een inspirerende infosessie rond een specifiek thema waar ondernemers uit de creatieve sector al eens van wakker kunnen liggen. Thema's zoals prijsbepaling, community marketing, bedrijfswaardering en duurzaamheid zijn al aan bod gekomen. 

Tijdens een Lab brengen een aantal sprekers, zowel experten als ondernemers uit de praktijk, een presentatie. Laat je inspireren door hun verhaal en leg contacten met de andere deelnemers tijdens een afsluitende netwerkdrink. Ga naar huis met concrete tips en leer bij van de ervaringen van anderen! 

We organiseren een vijftiental Labs per jaar. Per Lab wordt gespecificeerd of het zich meer richt tot starters en/of groeiers. Labs vinden plaats op verschillende locaties in Vlaanderen, doorgaans in de namiddag tijdens de werkweek.

"Het Lab rond community marketing was heel interessant. Het betekende voor mij echt een ‘mindshift’ en opende mijn ogen. De stappenplannen die de sprekers hebben meegegeven, kan ik zeker toepassen in de praktijk voor mijn klanten."

Evi Driesen,

freelance content creator

In ons magazine verschijnen artikels naar aanleiding van voorbije Labs. Ontdek zo meer over community marketing, verkoopsovereenkomsten voor designers of starten in de mode.


Expertendagen

Bekijk deze video over de Expertendag rond communicatie.

Tijdens een Expertendag kan je als ondernemer uit de creatieve sector in kleine groepjes van gedachten wisselen met straffe experts en ondernemers uit binnen- én buitenland. Bovendien kan je je prangende vragen ook rechtstreeks stellen aan de experts tijdens een één-op-één gesprek. 

’s Middags schuiven we samen aan voor een netwerklunch en ook tijdens de afsluitende drink zetten we volop in op netwerking. Want behalve van de experts kunnen de deelnemers ook erg veel van elkaar leren. 

We organiseren een zestal Expertendagen per jaar, telkens rond een breed thema zoals groei, communicatie, hr, samenwerking of internationalisering. Per Expertendag wordt gespecificeerd of het zich meer richt tot ervaren ondernemers en/of starters. Expertendagen vinden plaats op verschillende locaties in Vlaanderen, doorgaans van 10u tot 17u tijdens de werkweek.

"Eigenlijk zijn we allemaal experten. Flanders DC brengt ons op een Expertendag samen en biedt ons de kans om van elkaar dingen op te steken en ervaringen uit te wisselen. Zo ontdek je op een inspirerende manier plots de oplossing voor een probleem en ga je met een hoofd vol nieuwe ideeën naar huis."

Anneke Van Loon,

Paperweight.be

In ons magazine verschijnen artikels naar aanleiding van voorbije Expertendagen. Ontdek zo meer over de veranderende designmarktinternationalisering in de mode en samenwerken en conflicthantering.

De agenda van Flanders DC

In de agenda vind je niet alleen onze eigen events, maar ook activiteiten van andere organisaties.