5 jaar OpenVRT

OpenVRT blaast dit najaar 5 kaarsjes uit en dat gaat OpenVRT vieren, samen met jou tijdens #5JAAR OpenVRT op 8 december!

Op zaterdag 8.12.2018 zet OpenVRT een hele namiddag (van 11u00 tot 18u00) de deuren van Kunstencentrum Vooruit in Gent voor je open. Je mag een door OpenVRT gecureerde dag verwachten vol workshops over o.a. prijsbepaling (gegeven door Flanders DC collega Simon Gryspeert), inspirerende sprekers en speeddates waar je de mensen achter de merken van de VRT kunt leren kennen.

Sprekers

 • Andreas Refsgaard is een interaction designer, kunstenaar en leraar uit Denemarken. Andreas komt vertellen hoe machine learning een intrinsiek deel uitmaakt van zijn leven als ontwerper, kunstenaar en leraar.
 • Chrostin is 22, illustratrice en houdt van straffe koffie, dutjes en slechte combinaties. Zij ontwierp trouwens ook de huisstijl van dit event.
 • LesleyDemuynck  komt het Creative Lab voorstellen, een groep digitale experts en creatieve geesten die de VRT en al haar merken bijstaat om digitaal sterker te staan. 
 • Heren Loebas is de creatieve studio van Stijn D’Hondt en Peter Van de Sijpe, ontstaan uit hun gedeelde passie voor (grafisch) design, reclame en storytelling. Ze geloven in de kracht van vakmanschap, creativiteit en cocreatie.
 • Yassine Atari is fotojournalist en reporter die zich de voorbije drie jaar op humanitaire crisissen en rampen heeft gefocust.
 • Anton Olbrechts is een creative video producer die graag filmpjes maakt. In zijn vrije tijd is hij vrijwilliger voor Mediaraven. Kom te weten waarom hij hier nog geen seconde spijt van heeft gehad.
 • Floor Denil is illustratrice, muzikante en ondernemer. Misschien heb je haar illustraties al in je feed op Instagram zien passeren. Ontdek samen met ons wat ze in haar mars heeft.
 • Wouter Sel is mede-oprichter en Creative Director van Volstok. Tijdens zijn "talk" toont hij de valkuilen en de groei van een korte animatieproductie, gaat hij dieper in op het -meestal onzichtbare- productieproces en hoe je creatief kan blijven groeien als maker. 

Workshops

 • In de workshop ‘Het is goed maar niet wauw-de kunst van een idee verkopen’ reiken Bert Sap en Nickias Pauwels (van VRT Creative Lab) hands-on tools aan die een creatief concept sterker én verkoopklaar maken. 
 • Ben je freelancer geworden? Of sta je op het punt om in het diepe te springen? Geen idee wat jouw werk waard is? Kom naar de workshops Prijsbepaling door Simon Gryspeert van Flanders DC.
 • Weet je niks van videogames, maar ben je benieuwd waarom zoveel mensen er wild van zijn? De enige workshop waar je een uur lang mag gamen! De host voor deze sessie is Frederik El Massri

Zorg ervoor dat je dit event niet hoeft te missen door nu al je ticket te reserveren. Het event is gratis.

Datum

8 december 2018

11:00 - 20:00

Locatie

Kunstencentrum Vooruit
Sint-Pietersnieuwstraat 23

9000 Gent, België

Toon op Google Maps

Organisator

OpenVRT

Prijs

gratis

Andere activiteiten