A/part: 20 unieke creaties in 20 Antwerpse shops

Georganiseerd door
Flanders DC

Naar aanleiding van de heropening van het MoMu zijn 20 unieke samenwerkingen opgezet tussen modeontwerpers, creatief talent én Antwerpse shops. Het resultaat van deze 20 samenwerkingen zijn 20 unieke producten, tussen 4 en 20 november te ontdekken en aan te kopen in 20 Antwerpse shops.

In opdracht van Stad Antwerpen en MoMu wil Flanders DC met dit initiatief de kruisbestuiving tussen mode en andere creatieve sectoren in de stad stimuleren, én de lokale mode- en retailsector extra in de verf zetten. De enorme veelheid aan talent die van Antwerpen een Modestad maakt, wordt zo nogmaals bevestigd.

Unieke samenwerkingen

Voor A/part werden 20 unieke samenwerkingen opgezet tussen zowel gevestigde namen als opkomend talent uit de mode, kunst, muziek, film én retailsector. Voor het selecteren van de samenwerkingen werd kunstenaar en muzikant Baloji aangesproken als curator. Dit Belgisch multi-talent met zijn unieke netwerk en kijk op de sector kon als geen ander verrassend originele samenwerkingen tot stand brengen en creatieve kruisbestuiving stimuleren over diverse disciplines heen. Volgens curator Baloji mag het publiek zich dan ook verwachten aan verrassende samenwerkingen en even unieke en verrassende producten.

Meer achtergrond

De lijst met deelnemende partijen is indrukwekkend. Van acteurs en modeontwerpers tot bekende retailers en muzikanten: A/part kan rekenen op een diverse, getalenteerde selectie. Zo doen bijvoorbeeld grotere retailers als JBC, Essentiel Antwerp, Café Costume, A.S.Adventure mee, naast jonge spelers als KOMONO en VIER. Frisse modetalenten als o.a. Meryll Rogge, Julie Kegels, D'heygere en Tom Vanderborght staan naast bekende namen als Raf Simons, Christian Wijnants, Jan-Jan Van Essche, het duo An Vandevorst & Filip Arickx, Wouters & Hendrix en Walter Van Beirendonck. Verder doen ook bekende namen uit de muzieksector als Tamino, acteurs zoals Veerle Baetens, en designers en fotografen zoals Pieter Stockmans en Mous Lamrabat mee.

Elke samenwerking resulteerde telkens in een tastbaar eindproduct. Van juwelen en kleding tot designobjecten: het eindresultaat van elke samenwerking is telkens weer verrassend en uniek en stelt creativiteit en innovatie centraal. De verschillende creaties zullen tijdelijk tussen 4 en 20 november te ontdekken én te koop zijn in de 20 deelnemende shops in Antwerpen.

De deelnemers

An Vandevorst & Filip Arickx / Lockwood Avenue

Art By CASH / JBC

Bo(y)smans / VIER

Brandon Wen / Café Costume

D'heygere / DEEWEE / Ganterie Boon

Dodi Espinosa / Eat Dust

FAÇON JACMIN / Wouters & Hendrix

HNST / Veerle Dejaeger / Monar

Jan-Jan Van Essche / Tamino / Atelier Solarshop

Julie Kegels / Essentiel Antwerp

Meryll Rogge / Kiosk Radio / The Lot Radio / Lefto / Kim Ann Foxman / Copyright Bookshop

Miglot Fragrance Lab / Nathalie Vleeschouwer

Raf Simons / Pieter Stockmans / Donum

Tessa Dixson / Lacuna Studios / Billion Avenue

Tom Vanderborght / A.S.Adventure

Veerle Baetens / Jill Antwerp

Walter Van Beirendonck / Mous Lamrabat / De Makers Gallery

YNGR / Anthony Nti / Labels Inc.

Yuma Labs / Christian Wijnants

UNRUN / KOMONO


Voor alle adressen, productinfo : https://tours.momu.be/nl/a-part/ 

Datum

4 november tot 20 november 2021

Locatie

Meerdere
locaties

in Antwerpen, België

Toon op Google Maps

Organisator

Flanders DC, Stad Antwerpen en MoMu

Prijs

Prijzen variëren naargelang het product

Andere activiteiten