A-Z night #8: Narratives on Migration

Sinds 2015 zijn er 1,5 miljoen mensen die in Europa aankomen als vluchteling op zoek naar een nieuwe thuis. Tijdens deze A-Z night nodigen we makers uit die verhalen gebruiken om de uitdagingen van migratie tastbaar te maken. Welk verhaal vertel je op welke manier om dit meer dan actuele thema te belichten? Wat kan de rol van de kunstenaar zijn?

Sprekers

  • Emma Ribbens (BE)

In 2017 won productontwerper Emma Ribbens de Wanatoeprijs met Nomadlab, een toolkit voor kinderen in vluchtelingencentra. Het project ontstond na intensief veldonderzoek in een vluchtelingenkamp. Daar groeide het idee om de weerbaarheid van kinderen in extreem kindonvriendelijke situaties te versterken.

  • Sahim Omar Kalifa (IQ/BE)

Tijdens deze A-Z night gaat Omar Kalifa in op de spanningsvelden in zijn werk: van zijn persoonlijke versus professionele verhouding tot thema’s zoals migratie en de vluchtelingenproblematiek, tot de mogelijkheden van fictie of non-fictie om een verhaal te maken dat raakt.

  • Merve Bedir (TR/HK)

Verhalen over migratie worden bepaald door onze woordkeuze. Architecte en partner van Land+Civilization Compositions Merve Bedir bekijkt het ruimere plaatje: hoe kunnen we samenleven? Een onderzoek naar stedelijke veranderingen en migratie.

Meer info vind je hier.

Datum

6 november 2018

19:30 - 22:30

Locatie

De Nieuwe Zaal
Maastrichterstraat 96

3500 Hasselt, België

Toon op Google Maps

Organisator

Z33

Prijs

6 euro / 9 euro

Andere activiteiten