A-Z Nights #3: Show me

Artistiek werk maken is één ding. Maar hoe je je werk presenteert is iets anders. Hoe pak je dit fysiek en online aan? Hoe verhoud je je tot anderen? Tijdens A-Z night #3 staat de rol van presentatie van artistiek werk centraal.

Tentoonstellen, pitchen, een applicatie, studiobezoek, communiceren, tonen, de display, de scenografie, publicaties, website, social media, branding, communicatie, pers… in veel fases van het artistieke proces speelt presentatie een voorname rol. Alle keuzes die we al dan niet bewust maken beïnvloeden de manieren waarop we artistieke werken publiek tonen, beschouwen en ervaren, en zelfs creëren.

Het alomtegenwoordige internet en het gebruik van sociale media heeft het palet aan mogelijkheden om jezelf te presenteren vergroot én beïnvloed hoe we nadenken over jezelf aan de wereld presenteren. In de creatieve industrie en specifieker in de kunsten is naast de fysieke aanwezigheid ook de online zichtbaarheid steeds belangrijker. Het ‘succes’ van een kunstenaar wordt soms afgemeten aan het aantal follows en likes, en deelnames aan tentoonstellingen en projecten. Is prestatiedruk gelijk geworden aan presentatie-druk?
Steeds meer hedendaagse kunstenaars gaan hier bewust mee om en experimenteren met de manieren waarop zij hun werk aan de wereld tonen. Ze dagen zichzelf en het online én offline publiek uit om presentatieformats en -media te herdenken en te herinterpreteren.

Tijdens AZ night #3 Show me gaan hedendaagse makers en denkers in dialoog omtrent perspectieven op presentatie, op zoek naar de mogelijkheden, uitdagingen, rollen en invloeden van presentatie binnen de hedendaagse artistieke praktijk.

A-Z nights is een initiatief van Cultuurplatform Design, Z33, Architectuurwijzer, PXL MAD School of Arts, Luca School of Arts campus C-mine en UHasselt Faculteit Architectuur en Kunst.

Datum

17 oktober 2017

20:00 - 23:30

Locatie

Villa Basta
Schippersstraat 13

3500 Hasselt, België

Toon op Google Maps

Organisator

Cultuurplatform Design

Prijs

5 euro (student/leraar), 8 euro

Andere activiteiten