ACROSS Lezingen: CENTRAL

Samen met A+ Architecture in Belgium en de Faculteit Architectuur van de Universiteit Luik geeft het Vlaams Architectuurinstituut dit najaar opnieuw het podium aan architecten uit beide kanten van de taalgrens. In de lezingenreeks ACROSS nemen twee jonge Franstalige bureaus het woord in Antwerpen, en twee Nederlands­talige bureaus in Luik. De lezing van CENTRAL wordt ingeleid door architect Freek Persyn.

CENTRAL office for architecture and urbanism is een Brussels architectuurbureau opgericht in 2015 door Valentin Piret, Radim Louda, Paul Mouchet en Pierre Burquel. De vennoten studeerden alle vier aan de architectuurfaculteit van La Cambre in Brussel, waarna ze in verschillende internationale bureaus werkten. Samen ontwikkelden ze een architectonische en stedenbouwkundige aanpak op verschillende schaalniveaus. CENTRAL werkt voornamelijk aan publieke opdrachten, vanuit de overtuiging dat architectuur gemaakt wordt dankzij de verbinding die ze met haar omgeving maakt. Op regelmatige basis gaat het bureau samenwerkingsverbanden aan met fotograaf Maxime Delvaux en illustratrice Eva le Roi, een samenwerking die hen in staat stelt op een andere manier naar eigen werk te kijken.

De laatste twee jaar stond het bureau vaak in de schijnwerpers dankzij een reeks gewonnen wedstrijden in Brussel, Vlaanderen en Wallonië.

De lezing van LRArchitects in Antwerpen is de vierde en laatste uit de lezingenreeks ACROSS, een forum voor jonge Belgische architecten aan beide kanten van de taalgrens.

Datum

15 november 2018

20:00 - 22:00

Locatie

deSingel - Muziekstudio
Desguinlei 25

2018 Antwerpen, België

Toon op Google Maps

Organisator

A+ Architecture in Belgium, Vlaams Architectuurinstituut & Faculteit Architectuur Universiteit Luik

Prijs

5 euro / gratis (studenten op vertoon van studentenkaart)

Andere activiteiten