ACROSS Lezingen: LRArchitects

Samen met A+ Architecture in Belgium en de Faculteit Architectuur van de Universiteit Luik geeft het Vlaams Architectuurinstituut dit najaar opnieuw het podium aan architecten uit beide kanten van de taalgrens. In het kader van de ACROSS-lezingenreeks geeft het Waalse bureau LRArchitects (Serge Landtmeters, Pascal Rahier en Laure Bertrand) een lezing in deSingel. Architect Caroline Voet, vennoot van het bureau Voet en De Brabandere, verzorgt de inleiding.

LRArchitects

In de afgelopen vijf jaar heeft LRArchitects een mooi evenwicht gevonden tussen publieke en private opdrachten. Van kleine ingrepen zoals geïntegreerde wanden tot een kunstgalerie in La Hestre, of de herbestemming van een voormalige Boch-aardewerkfabriek tot een cultureel centrum voor kunst en design in La Louvière: LRArchitectes gaat vakkundig om met projecten van kleine of grote schaal en waakt er altijd over dat de klant centraal staat.

Het project CADC-BOCH, dat nooit werd gerealiseerd, heeft in 2017 bovendien de Grand Prix d’Architecture de Wallonie gewonnen. In dit project ondervroeg het bureau de politiek over de hedendaagse architecturale context in België. Volgens LRA “moet architectuur de politiek, het publiek en het echte leven bevragen”. Een scherpzinnigheid die je ook terugvindt in hun voorstellen en attitude, waardoor je zin krijgt om hun werk te (her)ontdekken. 

 

De lezing van LRArchitects in Antwerpen is de derde van vier uit de lezingenreeks ACROSS, een forum voor jonge Belgische architecten aan beide kanten van de taalgrens.

Datum

23 oktober 2018

20:00 - 22:00

Locatie

deSingel - Muziekstudio
Desguinlei 25

2018 Antwerpen, België

Toon op Google Maps

Organisator

A+ Architecture in Belgium, Vlaams Architectuurinstituut & Faculteit Architectuur Universiteit Luik

Prijs

5 euro / gratis (studenten op vertoon van studentenkaart)

Andere activiteiten