AI voor designers (voormiddag)

Georganiseerd door
Flanders DC

Als designer word je vandaag gebombardeerd met berichten over AI en hoe dit het vak zal veranderen. De ene heeft het over doemscenario’s, de andere roept luidkeels hallelujah. Onze mening? AI is er en is ‘here to stay’. In dit Lab bekijken we op welke manier en waarvoor deze nieuwe technologie kan ingezet worden. Schrijf je als interieur-, product- of grafisch ontwerper in voor dit Lab op woensdag 20 maart en maak op een heel praktische manier kennis met AI-tools.

In dit Lab starten we met een introductie over de verschillende toepassingen van AI in design. Daarna verdelen we ons over twee groepen: een met focus op interieur- en productdesign geleid door Tom Verbist (Achilles Design), een met focus op grafisch en brand design geleid door Thomas Byttebier (Base Design). Tijdens de workshop ga je praktisch aan de slag met AI-tools. Breng dus zeker je laptop mee. Na deelname aan dit Lab heb je meer zicht op waarvoor AI ingezet kan worden in de praktijk. Je hebt zelf je eerste stappen gezet in de meest gebruikte AI-tools. Die eerste koudwatervrees zou dus overwonnen moeten zijn.

Sprekers

  • Tom Verbist van Achilles Design
  • Thomas Byttebier van Base Design (in het Engels)

Programma

wordt later gecommuniceerd

Voor wie?

Voor designers en ontwerpbureaus in interieur-, product-, grafisch, digital of brand design die een goede en praktische introductie willen in het gebruik van AI.

Praktisch

  • De deelnameprijs is 20 euro (incl. btw).

  • Je ontvangt een exemplaar van Between the lines, jaarmagazine #6 van Flanders DC (ter waarde van 10 euro).

  • Registratie is verplicht.

  • Vergeet je laptop niet mee te brengen.

  • Het Lab vindt plaats in de Vooruit in Gent.

Datum

20 maart 2024

09:00 - 12:30

Locatie

Vooruit
Sint-Pietersnieuwstraat 23

9000 Gent, Belgium

Toon op Google Maps

Organisator

Flanders DC

Prijs

20 euro

Andere activiteiten