Als ondernemers de bottomline kunnen veranderen, kunnen ze ook de wereld veranderen

De duurzame ontwikkelingsdoelen kunnen maar gerealiseerd worden als naast overheidsuitgaven en ontwikkelingshulp, ook privébedrijven zich mee gaan inzetten voor de duurzame wereld waarvan mondiaal gedroomd wordt. Nieuwe ideeën over sociaal of inclusief ondernemerschap zijn in Vlaanderen nog redelijk marginaal. Geld en winst hebben een slechte naam, en vaak is dat terecht. Maar als ondernemers de logica van het ondernemen kunnen veranderen, dan wordt er wellicht veel meer mogelijk dan de gekende goede werken of eenmalige acties met grote visibiliteit maar weinig echte impact op ongelijkheid of klimaatverandering.

Op 25 september brengt MO* in samenwerking met SI², Triodos Bank en Vlaams-Nederlands Huis deBuren een aantal denkers samen die met het publiek in gesprek gaan over de betekenis van sociaal ondernemen of investeren, de mogelijkheid om de economische logica aan te pakken, de kansen voor de toekomst.

Steven Serneels en Piet Colruyt werken samen binnen het SI² Fund en schreven samen het boek Allemaal Sociaal 3.0 over sociaal ondernemerschap: over hoe bedrijven socialer kunnen worden en hoe sociale organisaties ondernemender kunnen worden. 

Leslie Johnston is executive director van de C&A Foundation. Die stichting heeft als doelstelling om de manier van functioneren in de mondiale mode-industrie te veranderen, werkt samen met experts en ngo’s, en focust op biologisch katoen, arbeidsomstandigheden in de textielindustrie, de strijd tegen dwangarbeid en het versterken van gemeenschappen. 

Thomas Van Craen staat sinds 1 september een jaar aan het hoofd van Triodos Bank België. Na twintig jaar verliet hij in 2015 een Belgische grootbank om directeur Business Banking te worden op het hoofdkantoor van Triodos in Nederland. Een jaar later werd hij benoemd tot CEO van Triodos België. 

Programma

  • 19u00: Deuren open
  • 19u30: Video
  • 19u45: Welkom & inleiding – Gie Goris, MO*
  • 19u55: Iedereen sociaal (ondernemers voorop?) – Piet Colruyt & Steven Serneels
  • 20u15: Keynote: Can entrepreneurs change their bottom-line? Leslie Johnston, C&A Foundation
  • 20u45: Panel: Change needs innovation. Business needs justice. Piet Colruyt, Steven Serneels, Leslie Johnston, Thomas Van Craen; moderator: Gie Goris    
  • 21u15: Vragen uit de zaal
  • 21u45: Einde
Datum

25 september 2017

20:30

Locatie

Kaaitheater
Sainctelettesquare 2

1000 Brussel, België

Toon op Google Maps

Organisator

MO* i.s.m. SI², Triodos Bank en deBuren

Prijs

5 euro

Andere activiteiten