AmuseeVous Labs

Droom je van een doorbraak als kunstenaar? Speel je met het idee om een museumgame te ontwikkelen? Kriebelt het om een eigen tentoonstelling te cureren? Maar weet je niet waar te beginnen? De AmuseeVous Labs is een uniek traject voor jongeren (18-30 jaar) die dromen van een eigen ondernemingsproject of eigen product in de culturele sector. 

What to expect?

In een traject van 6 weken geeft ons team van experts je input om je idee verder uit te diepen en leer je de kneepjes van het ondernemen. We nodigen vier domeinspecialisten uit die je komen injecteren met hun knowhow, waarna we vanuit de theorie de opgedane kennis onmiddellijk inpassen in jouw project.

Op het einde van de rit mag je je waanzinnig concept pitchen bij een jury. Hierbij maak je kans op verdere individuele begeleiding, waarbij we met onze expertise en netwerk van jouw concept een succesverhaal maken.

De infosessies gaan door van 19u – 21u30 in OPEK (Leuven) tenzij anders gecommuniceerd en zijn volledig kosteloos.

Programma

  • SPACE, de kick-off voor creatief ondernemerschap // donderdag 3/10 // Vaartopia 

Op donderdag 3 oktober nodigen we de crème de la crème uit van de Leuvense creatieve sector! Van reclame en communicatie tot podiumkunsten en design: we brengen je in contact met creatieve ondernemers die het gemaakt hebben en jou graag op weg helpen met je eerste stappen in het creatief ondernemerschap.

  • Labs uit de bocht // donderdag 10/10 // Sarah&Charles

We nemen je mee op een inspirerend atelierbezoek bij kunstenaarsduo Sarah&Charles. Ze zijn dé perfecte good practice voor creatieve ondernemers, met vallen en opstaan nu hot and happening en helemaal klaar voor jullie vragenvuur! 

  • Show me the money // maandag 21/10 // Robin Cuypers (STREVER)

Robin van STREVER maakt jou wegwijs met je prijs. Hij leert je alle kneepjes van het vak zodat je de juiste prijs durft vragen voor jouw product of dienst. Waarde en de vergelijking met de markt zijn de twee belangrijkste factoren waarmee je aan de slag zal gaan.

  • Let’s get digital // zaterdag 9/11 // Kathelijne Put, playField & Spaced

Digitale innovatie ja! maar wat is dat nu? Welke digitale toepassingen helpen je bij het ondernemen? Wat heb je nodig en hoe ga je daarmee aan de slag? Verwacht een antwoord op al deze prangende vragen.

  • Tell us a story // zaterdag 9/11 // Robin Ibens (Shaved Monkey)

Succesvol ondernemen valt of staat met je klanten. Storytelling is één van de beste manieren om je start-up bekend te maken met nieuwe klanten en je bestaande klanten aan je te binden. Maar hoe werkt storytelling en hoe pas je het toe?

  • Oefenpitch // maandag 2/12

Je kreeg tijdens de afgelopen sessies heel wat inspiratie & informatie en wist je idee te verscherpen. De tijd is gekomen om een eerste keer luidop je ‘elevator-pitch’ te oefenen en je idee voor te stellen aan de groep.

  • Jury // maandag 9/12

‘T is zover: je krijgt de kans om je idee te pitchen voor een professionele jury. Nadien wordt de selectie bekendgemaakt van de ideeën die in een vervolgtraject (voorjaar 2020) uitgewerkt worden. 

Interesse?

Mail ons, bel ons, of stuur een postduif en we beantwoorden al je vragen (of toch die AV-Labs-gerelateerd zijn, voor andere vragen wend je je best tot Siri).

Al helemaal overtuigd? Vertel ons een beetje meer over jezelf en eventueel jouw idee hieronder en wie weet wordt jouw droom werkelijkheid (cliché, but true)! 

De deadline voor inschrijving is 29 september.

Datum

29 september 2019

Organisator

AmuseeVous

Prijs

gratis

Andere activiteiten