Animation Sucks

Hoezo, ‘animatie suckt’? Op woensdag 14 juni maken vier movers & shakers uit de internationale animatiewereld aan reclame- en tv-professionals duidelijk hoe fantastisch animatie als medium is. Misbegrepen? Na deze avond niet meer: elke mythe over animatie (Te duur! Kinderachtig! Technisch veel te lastig!) wordt gefileerd door sprekers die het kunnen weten. In vier maal twintig minuten wordt duidelijk dat het tegendeel van de openingsstelling waar is: animatie rockt.

Na een eerste uitverkochte editie in oktober nodigt de Gentse animatiestudio Volstok opnieuw reclame- en productieminnend volk uit om zich te buigen over wat animatie voor hen kan betekenen. De tweede editie belooft bigger, better and bolder te worden met een sterke line-up:

  • Studio AKA (Verenigd Koninkrijk)
  • Nerdo Creative Studio (Italië)
  • Radio (Verenigd Koninkrijk)
  • Olga Studio (Portugal)

Op de nieuwe locatie is ook een tentoonstelling met illustraties, storyboards, schetsen, objecten en artwork gemaakt door alle aanwezige sprekers en illustrator Kev Munday.

Aan de hand van concrete inzichten en cases tonen de vier sprekers, overigens een topcast, de mogelijkheden van dit fabelachtige medium en delen ze waardevolle en praktische inzichten. Gevestigde waarden uit binnen- en buitenland laten zien wat je met een budget kan aanvangen en hoe je nog kan opvallen in de onophoudelijke lawine van content.

Waarom? Het volledige potentieel van animatie blijft onbenut: we blijven aan de oppervlakte en berusten op traditionele, veilige manieren om dit fabelachtige medium in te schakelen. Terwijl de mogelijkheden eindeloos zijn. En niet zoals het flauwe cliché, omdat het mooi klinkt, maar omdat er werkelijk baanbrekende producties bestaan die enkel mogelijk zijn door animatie, door grenzen te verleggen in het technische, of gewoon door een idee.

Datum

14 juni tot 15 juni 2017

18:30 - 01:00

Locatie

Ateliers des Tanneurs
Huidevettersstraat 58-62

1000 Brussel, België

Toon op Google Maps

Organisator

Volstok

Prijs

60 euro

Andere activiteiten