Antwerp International Photography Festival

AntwerpPhoto is een internationale fotobiënnale, die toont wat er leeft binnen de wereld van de fotografie. Met een uitgebreide festivalweek en toonaangevende exposities inspireert en prikkelt AntwerpPhoto de bezoeker om in de wereld van fotografie en beeldcultuur te duiken én op ontdekkingstocht te gaan.

Festivalprogramma

Tentoonstellingen

 • Anton Corbijn, 1-2-3-4.
  Voor het eerst in meer dan tien jaar komt Anton Corbijn, internationaal geroemd fotograaf en regisseur, opnieuw met een solotentoonstelling naar België. 1-2-3-4 verzamelt de muziekfotografie waarmee Corbijn wereldfaam verwierf: iconische beelden van de groten der aarde, waaronder Nick Cave, Depeche Mode, The Rolling Stones, U2, R.E.M., Metallica en Nirvana. Corbijn blijft de artiesten volgen, en vulde voor AntwerpPhoto 1-2-3-4 aan met nieuwe en nooit eerder geëxposeerde beelden. 
 • Iconobelge
  Iconobelge toont werk van meer dan 30 Belgische fotografen, waaronder Carl De Keyzer, Stephan Vanfleteren, Bieke Depoorter, Harry Gruyaert en Nick Hannes, gecureerd door Kaat Celis. De fotografen tonen hun werk voor het eerst samen, en selecteerden vanuit portfolio op basis van de iconische waarde van het beeld. Gevestigde waarden naast jong aanstormend talent, zowel Nederlandstalig als Franstalig: een unieke fotografische puzzel samengebracht.

 • Michael Wolf
  Met zijn reeks Architecture of Density brengt internationaal vermaarde documentaire fotograaf Michael Wolf de architectuur van grootstad Hongkong in beeld als nooit tevoren. Wolf desoriënteert de kijker door de hoogbouw van de miljoenenstad te fotograferen zonder lucht of horizon, zodat de gebouwen als abstracte structuren eindeloos lijken door te lopen. 

 • Prix Carmignac
  Deze tentoonstelling toont - voor het eerst in de Lage Landen - de werken van twee winnaars van de gerenommeerde Prix Carmignac, een internationale prijs voor fotojournalistiek. Narciso Contreras won in 2016 de Prix Carmignac voor zijn reeks Libya: A Human Marketplace, die de mensenhandel in Libië aan het licht bracht. De beklijvende beelden geven een gezicht aan de onmenselijke omstandigheden waarin asielzoekers en illegale migranten in Libische transitcentra wachten om verkocht te worden als moderne slaven. 

Datum

23 juni tot 30 september 2018

Locatie

Het loodswezen
Tavernierkaai 3

2000 Antwerpen, België

Toon op Google Maps

Organisator

Antwerp Photo

Prijs

12,50 - 16,50 euro

Andere activiteiten