Antwerp Poster Festival 2020

Van 18 tot 26 september laat Antwerp Poster Festival (APF) het publiek en de creatieve gemeenschap kennismaken met de beste en mooiste posters rond het thema “What’s your type?”. De tentoonstelling zal vergezeld worden door workshops en outdoor lezingen.

De open call is afgelopen en met 2.107 inzendingen uit 75 verschillende landen kunnen we spreken van een groot succes! Inmiddels kwam de jury bijeen om de 50 beste posters te selecteren. De jury was samengesteld uit Esther Noben (Toykyo), Evi Peeters (Mirror Mirror), Ward Heirwegh en Daan Rietbergen. De geselecteerde posters worden tentoongesteld in een openluchtexpo. Ook wordt deze in een unieke catalogus gepubliceerd waar maar liefst 27 verschillende papiersoorten worden gebruikt. De catalogus wordt gedrukt bij Antilope De Bie Printing, op Olin papier wat wordt geleverd door Antalis. Het festival opent op 18 september en loopt tot 26 september, volledig corona-proof op de ruimte van Spoor Oost in Antwerpen. Inschrijvingen zijn verplicht en gratis

Er zullen tevens drie workshops doorgaan die het manuele en de tactiliteit van print weer doen opleven. Zo kan je zeefdrukken bij Gezeever, spelen met houtblokken ontworpen door Toykyo en letterpressen bij Superdruk en kaligrafisch experimenteren met Pieter Boels en Geertrui Storms. Voor deze workshops zijn slechts enkele tickets beschikbaar dus wees er snel bij! Ook zal er een avond met outdoor-lezingen zijn van een zeer diverse line-up, met onderandere Jo De Baerdemaeker, Ine Meganck en Hussein Shikha. Tickets voor zowel de workshops als de lezingen kunnen bemachtigd worden via de website. Door het aankopen van een ticket kan je APF steunen zodat wij de belgische ontwerpwereld internationaal kunnen blijven promoten.

Meer info kan je vinden op deze website en via de instagrampagina antwerpposterfestival.

Datum

18 september tot 26 september 2020

Locatie

Spoor Oost
Noordersingel 40

2140 Antwerpen, België

Toon op Google Maps

Organisator

Antwerp Poster Festival

Prijs

verschillende prijzen

Andere activiteiten