APBCoffee: should I work for free?

Op woensdag 31 mei organiseert Antwerp. Powered By Creatives APBCoffee rond gratis werk en ontwerpwedstrijden. Deze keer geen infosessie over prijszetting en andere praktische zaken, maar wel een panelgesprek over een aantal hardnekkige wanpraktijken, ongemakkelijke waarheden en interessante opportuniteiten.

Concreet is er een vierkoppig panel samengesteld dat aan de hand van een aantal stellingen een open discussie zal voeren over gratis werk en ontwerpwedstrijden binnen de creatieve sector.

Omdat er bij deze discussies vaak voor eigen koor gepreekt wordt, kozen ze daarom voor een divers panel bestaande uit verschillende stakeholders. Niet enkel een ontwerper dus, maar ook iemand van een overheidsinstantie.

Doel

Het doel van dit panelgesprek is om onduidelijkheden langs de verschillende kanten op te klaren en om uit de verschillende inzichten oplossingen te distilleren. 

Het panel bestaat uit Hugo Puttaert (grafisch vormgever, docent Sint-Lucas KDG, auteur van manifest tegen gratis werk), Elke Janssens (PR-madam bij Happiness Brussels ervaren met gratis werk & pitches), Pieter Boels (grafisch ontwerper die binnen de APBCommunity al een aantal keer de discussie over gratis werk aanging), Harry Demey (Reclamecorrifee bij LDV United met een uigesproken en interessante mening over gratis werk) en Pascal Cools (general manager bij Flanders DC, organisatie die brug slaat tussen overheid, kmo's en de creatieve sector).

De interactie tussen de panelleden gaan we aanwakkeren door een aantal stellingen te poneren die we naar aanloop van de APBCoffee gaan verzamelen. Daarom vraagt APBC om alle mogelijke input over dit thema vóór 31 mei te bezorgen via het inschrijvingsformulier. Dat mogen niet enkel vragen voor het panel zijn, maar ook voor- en tegenargumenten over ontwerpwedstrijden.

Programma

  • 09u00: ontvangst met koffie
  • 09u30: panelgesprek
  • 10u30: netwerken
Datum

31 mei 2017

09:00 - 12:00

Locatie

Thomas More Campus National
Kronenburgstraat 66

2000 Antwerpen, België

Toon op Google Maps

Organisator

ANTWERP. POWERED BY CREATIVES

Prijs

gratis

Andere activiteiten

Heb je een vraag, een probleem of zoek je een kritisch klankbord voor je creatief project?