Atelier crowdfunding maart-april

In de eerste helft van 2017 werd er opnieuw dan 11 miljoen euro opgehaald via crowdfunding, ben jij de volgende die een campagne lanceert? Tijdens het atelier worden ondernemers ondersteund met hun reward-, lending- of equity-based campagne. Het traject bestaat uit vier sessies waarvan drie in groep en één individueel met als doel om op het einde van het traject jouw campagne te lanceren. Om een kwalitatieve begeleiding te verzekeren voor alle deelnemers, worden maximum acht projecten toegelaten per atelier.

Sessie 1: Het Crowdfundingcanvas

Na een korte introductie over de mogelijkheden van crowdfunding ga je aan de slag met de grote lijnen van alle projecten uit te tekenen in het crowdfundingcanvas. Na overleg met de coaches en de groepsleden bepaal je de ‘waarom’ van de campagne om de boodschap voor het grote publiek toegankelijk te maken. Op het einde van deze sessie heb je in kaart gebracht welke informatie je nog nodig hebt om een crowdfundingcampagne op te zetten.

Sessie 2: Community-building

In sessie twee krijgen de deelnemers advies over de platformkeuze en vindt er een groepsdiscussie plaats over het doelbedrag en de rewardkeuze. Er wordt dieper ingegaan op de mobilisatie van de community en op welke manieren je jouw netwerk en onbekenden kan overtuigen om mee te stappen in jouw project.

Sessie 3: Jouw campagne startklaar

In de laatste sessie zet je de puntjes op de i. Hoe zijn de teksten geformuleerd? Spreekt de videoclip aan? En wat met de juridische en de praktische kant? Ga je een launch evenement organiseren en wat komt daarbij kijken? Na deze sessie ben je klaar om jouw campagne live te zetten!

Sessie 4: Midway Boost

Wanneer de campagne loopt kan je bij Voka terecht voor een individuele sessie waarbij Voka samen met jou de stand van zaken zal evalueren. Loopt alles vlot? Dan krijg je extra trips en tricks om jouw crowd nog meer te betrekken. Heb je nog een duwtje in de rug nodig? Ook dan staat Voka voor jou klaar met advies.

Tijdens het atelier wordt volledig platformonafhankelijk gewerkt.

Wanneer?

  • Sessie 1: 15 maart 2018 
  • Sessie 2: 29 maart 2018 
  • Sessie 3: 12 april 2018
  • Sessie 4: Individueel in te plannen.

Prijs

Annuleren kan tot en met 10 maart 2018. Nadien blijft het volledige bedrag van de factuur verschuldigd. Een ingeschreven deelnemer mag zich wel door een andere persoon laten vervangen. Startende ondernemingen (jonger dan 4 jaar) krijgen 50% korting op het volledige bedrag.

Datum

10 maart 2018

Locatie


Markgravestraat 12

2000 Antwerpen, België

Toon op Google Maps

Organisator

Voka

Prijs

Andere activiteiten