Award Winning Designers

Wat zijn de producten en de diensten van de toekomst? Hoe kan je de krachten bundelen met respect voor ieders specialisatie en eigenheid? In deze tentoonstelling over productontwikkeling tonen Award Winning Designers hoe nauwe, interdisciplinaire samenwerking de wereld in beweging kan brengen. Een aanrader voor wie interesse heeft in innovatie en ondernemerschap!

Talent, vakmanschap en hard werken worden in de creatieve sector sinds jaar en dag beloond met (design)awards. Vaak blijven ontwerpers anoniem voor de eindgebruikers en hebben zij geen idee wie er achter die geniale communicatiecampagne zit, wie de oplossing voor adem- of snurkproblemen heeft ontwikkeld of wie de multifunctionele meubels in de kinderkamer ontwierp. Ontwerpprijzen geven welverdiende erkenning aan vormgevers, ontwikkelaars en uitvinders. Award Winning Designers brengt hen jaarlijks bij elkaar en laat in een prachtige expo zien wat de regio Antwerpen aan kwaliteit te bieden heeft.

De tentoonstelling van dit jaar schenkt speciale aandacht aan het Hybrio-netwerk dat de krachten van vijf ontwerpbureau’s bundelt om maatschappelijk relevante producten en diensten te ontwikkelen. Op de expo toont Hybrio hoe je met internet-of-things, design thinking & co-creatie isolatie bij ouderen kan tegengaan en bijensterfte kan stuiten.

Het samenwerkingsplatform ANTWERP.POWERED BY CREATIVES voor de creatieve sector in de provincie Antwerpen, gaf het curatorschap van de tentoonstelling aan Hybrio Design. Dit collectief van Fosfor, IXOR, KAN, Namahn en Voxdale bestaat uit meer dan honderd ontwerpers en ingenieurs, waaronder de winnaars van de Henry Van de Velde Lifetime Achievement Award 2016: Kristel Van Ael en Joannes Vandermeulen, zaakvoerders van Namahn. Deze tentoonstelling, met ondersteuning van Flanders DC, geeft de winnaars een extra podium om dieper in te gaan op hun visie en methodologie. 

Datum

7 juli tot 31 augustus 2017

09:00 - 16:00

Locatie

Artenova
Hendrik Consciencestraat 56

2800 Mechelen, België

Toon op Google Maps

Organisator

ANTWERP. POWERED BY CREATIVES

Prijs

gratis

Andere activiteiten