Award Winning Designers Workshop 2

Doe mee aan de Award Winning Designers workshop en ontdek wat de meerwaarde is van een designprijs! Het gaat natuurlijk niet enkel om de prijs of de eer die aan een designprijs gekoppeld is. Soms heeft het veel geld gekost aan inschrijving en voorrondes alvorens je zelfs de prijs kàn winnen. Soms wordt er een uitgebreid dossier gevraagd als je wilt deelnemen. Er zijn genoeg redenen die je kunnen tegenhouden om mee te doen aan prijzen. Maar nu is er geen excuus meer.

Omdat ANTWERP.POWERED BY CREATIVES veel respect hebben voor jullie topontwerpers en creatieve hotshots gaan ze jullie helpen om mee te doen aan design awards, een dossier samen te stellen en de volgende lichting Award Winning Designers te worden. Ze partneren daarvoor tijdens twee workshops in Mechelen en Turnhout samen met twee experts ter zake: Maxime Szyf en Fatinha Ramos!

Vaak blijven ontwerpers anoniem voor de eindgebruiker en potentiële opdrachtgevers. Via het winnen van prijzen word je als ontwerper erkend en trek je de aandacht van designgerichte bedrijven, professionals en mogelijke klanten. Het winnen van een award is een certificaat van excellentie voor jou als ontwerper en soms ook een bewijs van kwaliteit voor de fabrikant. Je trekt wereldwijd de aandacht van potentiële doelgroepen, waardoor je betere opdrachten en verkoopkanalen vindt. Willen ze Vlaanderen en Antwerpen profileren als creatieve regio, dan is het behalen van designprijzen zeker een waardevolle manier om telkens opnieuw in de schijnwerpers te staan met de meest innovatieve ontwerpers en bedrijven.

Het is belangrijk voor productontwerpers om bij het begin van elk ontwerp in gedachten te houden of het geschikt is voor deelname aan (inter)nationale ontwerpwedstrijden. Is dat het geval, dan kan je je opdrachtgever onmiddellijk betrekken omdat het ook voor hem/haar een interessante promotionele waarde heeft. Zo kun je in het contract reeds beschrijven wie instaat voor het indienen van het deelnamedossier en de kosten.

Maar ook voor fotografen, juweelontwerpers, grafisch vormgevers, architecten, communicatie experts, illustratoren, game en multimedia designers zijn er tal van wedstrijden die jou als professional een boost kunnen geven.

Wil je graag van een Award Winning Designer horen of het écht verschil maakt om wedstrijden te winnen, kom dan naar één van volgende workshops. Je kan er ervaringen delen, overleggen welke wedstrijden het interessants zijn, hoe je je opdrachtgever kan overtuigen de kosten voor rekening te nemen en bespreken wat er in een goed deelnamedossier moet staan.

De Award Winning Designers workshop is ook een manier om meer collega’s te leren kennen en te netwerken, en om effectief een start te maken met je profilering, want tijdens de workshop gaan ze echt aan de slag en zet je de eerste stappen naar deelname aan een wedstrijd die voor jou belangrijk is.

Heel wat ontwerpwedstrijden zijn opgelijst op de website. Kijk alvast welke wedstrijd jou een boost kan geven: www.awardwinningdesigners.be/wedstrijden/

Datum

12 juni 2018

15:00

Locatie

De Winkelhaak
Lange Winkelhaakstraat 26

2000 Antwerpen, België

Toon op Google Maps

Organisator

ANTWERP. POWERED BY CREATIVES

Prijs

gratis

Andere activiteiten