BAAS PRAAT XL | Lucr(e)atieve industrie

BAAS & ANTWERP. POWERED BY CREATIVES (APBC) brengen op 11 april drie inspirerende, creatieve businesscases naar Arenbergschouwburg.

Lucr(e)atieve industrie

Elke creative wil zichzelf artistiek ontplooien, maar op het einde van de maand moet er ook brood op de plank komen. Deze ondernemers vertellen hoe zij dat aanpakken.

Koen Bleuzé van Cordon Coffee X De Imagerie financiert films met koffie, twee zaken waar we bij BAAS enkel laaiend enthousiast over kunnen zijn. Hij voorziet ook een kleine screening.

Where Oceans Meet, de laatste plaat van Anton Walgrave, kostte 12.144,69 euro om te maken. Daarvan ging bijvoorbeeld 3.306 euro naar de strijkers, gitarist en elektronicamuzikant die eraan meewerkten. Zo'n derde van de totale kostprijs - 3.950 euro - verzamelde hij bij via crowdfunding. Het zijn allemaal cijfers die je kunt terugvinden op Walgraves website, waar de zanger zijn boekhouding heeft gepubliceerd.

Het werk van mediakunstenaar en concept provider Dries Depoorter gaat over de plaats die internet inneemt in de samenleving en de gevolgen daarvan op privacy, identiteit en surveillance. Dries maakt deze in de vorm van apps, interactieve installaties en browser games. De projecten zijn speels, kritisch en krijgen wereldwijde aandacht. 
Zijn laatste werk is ‘Die With Me’, een chat app die je enkel kan gebruiken als je minder dan 5% batterijlading overhebt op je smartphone. Is het zover, dan kan je chatten met mensen die in hetzelfde schuitje zitten.

Het event is gratis maar inschrijven is verplicht. Tickets via Eventbrite.

Programma

  • 19u: Welkom & registratie
  • 19u30: Creatieve businesscases door:
    • Koen Bleuzé - Cordon Coffee X De Imagerie
    • Anton Walgrave - Meeste transparante muzikant
    • Dries Depoorter - Freelance digital creative
  • 21u45: Netwerken & drink

Over BAAS PRAAT en Antwerp. Powered By Creatives

Drie avonden inspiratie voor jonge ondernemers in Arenberg.
BAAS is een deelwerking van Kavka vzw met steun van Stad Antwerpen, de Vlaamse Overheid en de Europese Unie. BAAS inspireert, stimuleert en ondersteunt ondernemende jongeren. BAAS creëert ruimte voor jonge ondernemers om van een droom of idee een eigen onderneming te maken.
 

ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. is een samenwerkingsplatform binnen de provincie Antwerpen dat de meerwaarde van de creatieve industrie wil uitdragen. APBC wil kruisbestuivingen tussen de creatieve sector en andere sectoren concretiseren, Antwerpse ondernemers motiveren om te innoveren en creatieve ondernemers helpen groeien.
Het platform is een open huis waar designers, bedrijven, onderwijs en overheid samen aan de tafel schuiven. Bij hen kan je kennis delen of opdoen, projecten lanceren en anderen uitdagen of inspireren.

Dit evenement vindt plaats binnen het kader van TAKEOFFANTWERP_ Alliance, een samenwerking tussen Stad Antwerpen, Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen, AP Hogeschool, Karel de Grote Hogeschool - KdG, UAntwerpen, Kavka, SINC & Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

Datum

11 april 2018

19:00 - 21:45

Locatie

Arenberg
Arenbergstraat 28

2000 Antwerpen

Toon op Google Maps

Organisator

BAAS

Prijs

gratis

Andere activiteiten