BAASxs Lier

Van 14 tot 18 oktober gaan we met BAAS XS Lier een week lang op zoek naar jong en creatief ondernemerstalent. Ben jij tussen de 18 en 30 jaar? Een idee voor een onderneming? Dan heeft de pop-up week van BAAS alle ingrediënten in huis om je dromen en ambities waar te maken!

Workshops, sessies en inspiratie

In samenwerking met onze partners worden er een week lang sessies georganiseerd die jongeren alle tools geven om zelf hun onderneming te starten. Verder worden jongeren geprikkeld door de verhalen van leeftijdsgenoten tijdens onze inspiratiemomenten. Tot slot hebben jongeren ook de kans om de sprekers van de avond de kleren van het lijf te vragen tijdens een open Q&A sessie. Je kunt je inschrijven voor de hele week, voor bepaalde dagen of een enkele sessie! Het volledig programma en inschrijvingen vind je hier

Naast het algemene programma kun je je ook inschrijven voor individuele BAAS BABBELS met de aanwezige partners. De BABBELS gaan parallel door aan het algemene programma (18u30 – 21u00). Elke babbel duurt 15 minuten. Per partner zijn er enkele tijdsslots beschikbaar. Reserveer je BAAS BABBELS ticket.  

Maandag 14 oktober: geen idee

 • 18u30: sessie fertiele grond met Voka

Je hebt een hoop interesses en misschien wel een passie, maar nog geen idee hoe je hier een onderneming uit kan maken? We denken samen na en gaan op zoek naar hét unieke idee, vertrekkende vanuit je eigen interesses!

 • 19u15: sessie intrapreneurship

Je hebt (nog) niet de ambitie om je job op te geven en je eigen idee na te streven. Geen probleem, want je kan ook binnen je huidige werkomgeving aan ondernemerschap doen! Hoe? Kom even luisteren, en we vliegen er samen in!

 • 20u15: inspiratie failing forward

Vallen en opstaan, het hoort éénmaal bij ’t leven. In ondernemen hoort het er ook bij, al zijn’t de aanhouders die winnen! Laat je inspireren door doorbijters en hoe ze met de tegenslag omgaan.

Dinsdag 15 oktober: pril idee

 • 18u30: sessie businessplan door Unizo

Je idee zweeft rond in je hoofd, maar krijgt elke dag wel een andere wending, insteek én je verandert constant van doelgroep? We zetten je idee op papier en bakenen het voor eens en voor altijd goed af. Wat is je meerwaarde, wie is je doelgroep, waar ga je geld aan verdienen en wat gaat je geld kosten? Dure woorden als business model canvas en value proposition zijn optioneel!

 • 19u15: sessie marketing door Chuck

Wie is je doelgroep en misschien nog belangrijker, op welke manier kan je je doelgroep bereiken? Alles over marketing, digitale media en socials. Swipe right?

 • 20u15: inspiratie tba

Woensdag 16 oktober: pre-starter

 • 18u30: sessie financieel plan door microstart

Cijfers hoeven niet af te schrikken. Met een goed financieel plan naast je idee, ben je praktisch zeker van je slaagkansen. Laat je begeleiden en leer de ins- and outs van een financieel plan!

 • 19u15: sessie creatief ondernemen door Antwerp powered by creatives

Creatief bezig, maar onzeker hoe je van je passie je beroep kan maken? Laat je inspireren en leer een aantal tips and tricks om succesvol creatief te ondernemen!

 • 20u15: inspiratie van pre-starter naar starter

Hoe zet je de stap van een idee naar een onderneming? Laat je inspireren door freelance copywriter Charlotte Van Looy.

Donderdag 17 oktober: starter

 • 18u30: sessie praten met je boekhouder door SBB

Je boekhouder is je best vriend, als je hem begrijpt tenminste! In deze sessie leer je om met je boekhouder te praten, zodat je niet met je duimen hoeft te draaien!

 • 19u15: sessie pitching door Unizo

Praten, praten, praten. Om je idee te verkopen aan andere mensen moet je het kunnen overbrengen. In deze sessie leer je vlot je idee overbrengen aan potentiële klanten, je vrienden en je ongeruste mama!

 • 20u15: inspiratie panel met jonge ondernemers

tba

Vrijdag 18 oktober: slotevent

 • 18u30: door Thomas More Hogeschool

Een avond vol inspiratie, een ondernemingsmarkt, pitches en netwerken!

Datum

14 oktober tot 18 oktober 2019

18:30 - 22:00

Locatie

PACT
Hazenstraat 53

2500 Lier, België

Toon op Google Maps

Organisator

BAAS

Prijs

gratis

Andere activiteiten