BAASxs Mechelen

Tussen 18 en 22 november gaan we aan de slag met alles wat jong, creatief en ondernemend is in de stad Mechelen! Ben je tussen de 18 en 30, heb je een idee voor een onderneming of koester je gezonde interesse? Loop je over van enthousiasme om je eigen zaak op te starten, dan ben je bij BAASxs aan het juiste adres! Zelfs zonder enige ambitie ben je meer dan welkom om je te laten inspireren over de wondere wereld van ondernemen!

Workshops, sessies en inspiratie

In samenwerking met onze partners worden er een week lang sessies georganiseerd die jongeren alle tools geven om zelf hun onderneming te starten. Verder worden jongeren geprikkeld door de verhalen van leeftijdsgenoten tijdens onze inspiratiemomenten. Tot slot hebben jongeren ook de kans om de sprekers van de avond de kleren van het lijf te vragen tijdens een open Q&A sessie.

Je kunt je inschrijven voor de hele week, voor bepaalde dagen of een enkele sessie!

Maandag 18 november: geen idee

 • 18u30: sessie fertiele grond door Voka Bryo

Je hebt een hoop interesses en misschien wel een passie, maar nog geen idee hoe je hier concreet mee aan de slag kan gaan? We denken samen na en gaan op zoek naar hét unieke idee, vertrekkende vanuit je eigen interesses!

 • 19u15: sessie intrapreneurship

Je hebt (nog) niet de ambitie om je job op te geven en je eigen idee na te streven. Geen probleem, want je kan ook binnen je huidige werkomgeving aan ondernemerschap doen! Hoe? Kom even luisteren, en we vliegen er samen in!

 • 20u15: inspiratie faalangst door Haven coöperatie x Baas Ambassadeurs

Vallen en opstaan, dat is het leven. Bij het opstarten van een onderneming gaat ook niet alles even vlot, al zijn’t de aanhouders die winnen! Laat je inspireren door doorbijters en hoe ze met tegenslag omgaan.

Dinsdag 19 november: pril idee

 • 18u30: sessie businessplan door Buffl

Je idee zweeft rond in je hoofd, maar krijgt elke dag wel een andere wending, insteek én je verandert constant van doelgroep? We zetten je idee op papier en bakenen het voor eens en voor altijd goed af. Wat is je meerwaarde, wie is je doelgroep, waar ga je geld aan verdienen en wat gaat je geld kosten? Dure woorden als business model canvas en value proposition zijn optioneel!

 • 19u15: sessie marketing door Buffl

Wie is je doelgroep en misschien nog belangrijker, op welke manier kan je je doelgroep bereiken? Alles over marketing, digitale media en socials. Swipe right?

 • 20u15: inspiratie leegstand als springplank door Mest 

Hoe kan je leegstand gebruiken als springplank om je eigen zaak te starten? Het Mechelse MEST (Mechelse starters) geeft vraag en antwoord, voor je’t weet krijg je zelf de sleutel van een pand! Laat je inspireren!

Woensdag 20 november: pre-starter

 • 18u30: sessie financieel plan door MicroStart

Cijfers hoeven niet af te schrikken. Met een goed financieel plan naast je idee, ben je praktisch zeker van je slaagkansen. Laat je begeleiden en leer de ins- and outs van een financieel plan!

 • 19u15: sessie creatief ondernemen door Antwerp. powered by creatives.

Creatief bezig, maar onzeker hoe je van je passie je beroep kan maken? Laat je inspireren en leer een aantal tips and tricks om succesvol creatief te ondernemen!

Donderdag 21 november: starter

 • 18u30: sessie praten met je boekhouder door SBB Accountants & Adviseurs

Je boekhouder is je beste vriend, als je hem begrijpt tenminste! In deze sessie leer je om met je boekhouder te praten, zodat je niet met je duimen hoeft te draaien!

 • 19u15: sessie pitching-training

Praten, praten, praten. Om je idee te verkopen aan andere mensen moet je het kunnen overbrengen. In deze sessie leer je vlot je idee overbrengen aan potentiële klanten, je vrienden en je ongeruste mama!

Vrijdag 22 november: slotevent

 • 18u30 - 22u00: inspiratie en netwerken!
Datum

18 november tot 22 november 2019

18:30 - 22:30

Locatie

tba
Moensstraat 43

2800 Mechelen, België

Toon op Google Maps

Organisator

BAAS

Prijs

gratis

Andere activiteiten