Belgian Fashion Awards

Georganiseerd door
Flanders DC

Flanders DC (Flanders District of Creativity), Le Vif Weekend, Knack Weekend en MAD (Brussels Fashion and Design Platform) slaan de handen in elkaar om zowel in binnen- als buitenland de reputatie, de creativiteit en diversiteit van Belgische mode in de schijnwerpers te zetten. 

7 Awards

Er worden awards toegekend in de volgende zeven categorieën:

 • THE JURY PRIZE
  Beloont een Belgische ontwerper of ontwerpster of werkzaam voor een Belgisch modehuis. Het werk voor eigen naam of voor een modehuis weet de jury te bekoren. Deze prijs honoreert het parcours van de ontwerper of ontwerpster en wordt voorgedragen door de leden van de officiële jury.
 • DESIGNER OF THE YEAR
  Wordt uitgereikt aan een Belgische ontwerper of ontwerpster werkende in België waarvan het werk voor eigen naam of voor een modehuis op de jury indruk heeft gemaakt gedurende de voorbije 24 maanden.
 • EMERGING TALENT OF THE YEAR
  Wordt toegewezen aan een jong talent of Belgisch label actief in België met een sterk concept of een grote creativiteit. De winnaar moet maximum 3 jaar actief zijn met een eigen collectie in het professionele milieu.
 • PROFESSIONAL OF THE YEAR
  Wordt uitgereikt aan een Belgische professional uit de modesector, met uitzondering van ontwerpers, die zich heeft laten opmerken gedurende de voorbije 24 maanden.
 • CHANGEMAKER OF THE YEAR
  Wordt toegekend aan een geëngageerde ontwerper of ondernemer actief in de Belgische mode-industrie die de voorbije 24 maanden een opmerkelijke bijdrage heeft geleverd aan positieve verandering, bijvoorbeeld in het streven naar meer duurzaamheid, inclusiviteit of innovatie.
 • FASHION BRAND OF THE YEAR
  Is een publieksprijs waarvoor Belgische merken zich kandidaat kunnen stellen. Het groot publiek kan via www.belgianfashionawards.be haar favoriet kiezen uit een finale selectie van 10 Belgische merken, nauwkeurig geselecteerd door een Professionele jury. Het merk met de meeste stemmen wint de publieksprijs.
 • MOST PROMISING GRADUATE
  Wordt uitgereikt aan een alumnus van een Belgische modeschool, die in juni van het vorige academiejaar afstudeerde. De Belgische scholen die tot deze categorie behoren zijn: Royal Academy of Antwerp, La Cambre, SASK, KASK, HE Francisco Ferrer, Helmo Mode, Château Massart Mode.

De Belgian Fashion Awards maken integraal deel uit van Fashion Talks 2021 en kan je dus als bezoeker van Fashion Talks bijwonen. 

Datum

25 november 2021

Locatie

Handelsbeurs
Twaalfmaandenstraat

2000 Antwerpen, België

Toon op Google Maps

Organisator

Flanders DC

Prijs

159 euro

Andere activiteiten