Belgian Fashion Awards ceremony 2022

Georganiseerd door
Flanders DC

Since 2017 the ‘Belgian Fashion Awards’ are organised every year by Flanders DC, MAD Brussels, Wallonie-Bruxelles Design Mode (WBDM) and Knack Weekend/ Le Vif Weekend. These awards were established in order to turn the spotlight on the reputation, creativity and diversity of Belgian fashion, both on a national and international level. Every year, the awards ceremony is an occasion to celebrate Belgian fashion, meet people and strengthen bonds within the industry. 

 


Flanders DC, MAD Brussels, Wallonie-Bruxelles Design Mode (WBDM) en Knack Weekend/ Le Vif Weekend slaan opnieuw de handen in elkaar om zowel in binnen- als buitenland de reputatie, de creativiteit en diversiteit van Belgische mode in de kijker te zetten!  

7 Award categories

 

 • THE JURY PRIZE
  Beloont een Belgische ontwerper of ontwerpster of werkzaam voor een Belgisch modehuis. Het werk voor eigen naam of voor een modehuis weet de jury te bekoren. Deze prijs honoreert het parcours van de ontwerper of ontwerpster en wordt voorgedragen door de leden van de officiële jury.
 • DESIGNER OF THE YEAR
  Wordt uitgereikt aan een Belgische ontwerper of ontwerpster werkende in België waarvan het werk voor eigen naam of voor een modehuis op de jury indruk heeft gemaakt gedurende de voorbije 12 maanden.
 • EMERGING TALENT OF THE YEAR
  Wordt toegewezen aan een jong talent of Belgisch label actief in België met een sterk concept of een grote creativiteit. De winnaar moet maximum 3 jaar actief zijn met een eigen collectie in het professionele milieu.
 • PROFESSIONAL OF THE YEAR
  Wordt uitgereikt aan een Belgische professional uit de modesector, met uitzondering van ontwerpers, die zich heeft laten opmerken gedurende de voorbije 12 maanden.
 • CHANGEMAKER OF THE YEAR
  Wordt toegekend aan een geëngageerde ontwerper of ondernemer actief in de Belgische mode-industrie die de voorbije 12 maanden een opmerkelijke bijdrage heeft geleverd aan positieve verandering, bijvoorbeeld in het streven naar meer duurzaamheid, inclusiviteit of innovatie.
 • FASHION BRAND OF THE YEAR
  Is een publieksprijs waarvoor Belgische merken zich kandidaat kunnen stellen. Het groot publiek kan via www.belgianfashionawards.be haar favoriet kiezen uit een finale selectie van 10 Belgische merken, nauwkeurig geselecteerd door een Professionele jury. Het merk met de meeste stemmen wint de publieksprijs.
 • MOST PROMISING GRADUATE
  Wordt uitgereikt aan een alumnus van een Belgische modeschool, die in juni van het vorige academiejaar afstudeerde. De Belgische scholen die tot deze categorie behoren zijn: Royal Academy of Antwerp, La Cambre, SASK, KASK Gent, HE Francisco Ferrer, Helmo Mode, Château Massart Mode.
Datum

24 november 2022

Locatie


Nieuwe Graanmarkt 10

1000 Brussel, België

Toon op Google Maps

Organisator

Flanders DC, MAD Brussels, WBDM en Knack/Le Vif Weekend

Prijs

invite only

Andere activiteiten