Belgium is Design: from Milan Design Week to Brussels

Georganiseerd door
Flanders DC

Tijdens de Milan Design Week in april brachten Flanders DC, MAD Brussels, WBDM en BIE onder de noemer 'Belgium is Design' in de tentoonstelling Belgitude het werk van tien creatieve teams, ontwerpers en bedrijven. Ben je niet in Milaan geraakt, dan kan je tijdens Design September de presentatie bij MAD ontdekken.

In het kader van Design September verwelkomt MAD de tentoonstellingen Belgitude, The New Belgians en de foto-installatie van Laetitia Bica met als titel BELGIUM IS DESIGN: FROM MILAN DESIGN WEEK TO BRUSSELS. 

Het zijn drie tentoonstellingen die gepresenteerd worden onder het label “Belgium is Design” tijdens de Design Week van Milaan 2017- de belangrijkste Design Week wereldwijd.

Met Belgitude wordt in de tien projecten gefocust op knowhow, samenwerking, dialoog, maar ook lokale productie en tijd spelen een belangrijke rol. Curator van de tentoonstelling is Siegrid Demyttenaere (DAMN° Magazine). Ontdek er meer over in het artikel in ons magazine. De opening vindt plaats op vrijdag 8 september om 18u. Meer info vind je op Facebook.

Belgium is Design brengt de drie Belgische gewesten samen via hun eigen organisaties: WBDM (Wallonie-Bruxelles Design Mode), Flanders DC en MAD met de steun van Brussels Invest & Export. Dit label, dat al sinds 2011 bestaat, bemoedigt en ontwikkelt initiatieven om Belgische ontwerpers, fabrikanten en producenten internationaal te promoten.

Samen met deze 3 tentoonstellingen kunt u ook terecht in de pop-up WallpaperSTORE*, gebracht door Wallpaper* Magazine. Voor deze gelegenheid kunt u een keuze aan producten en objecten van Belgische designers ontdekken welke werden toegevoegd aan de iconische stukken van deze internationale design Web STORE.
Op de eerste verdieping:  Kruispunt / Interstices. Designers interdisciplinaires uit Brussel by Feeling Wonen & Gael Maison

Deelnemers

Datum

7 september tot 8 oktober 2017

11:00 - 18:00

Locatie

MAD Brussels
Nieuwe Graanmarkt 10

1000 Brussel, België

Toon op Google Maps

Organisator

Flanders DC

Prijs

4 - 6 euro

Andere activiteiten