Belgium is Design op de Milan Design Week

Georganiseerd door
Flanders DC

Van 17 tot 22 april vindt de Milan Design Week plaats. Flanders DC en Wallonie-Bruxelles Design Mode zullen samen onder het label Belgium is Design aanwezig zijn tijdens op het Salone Satellite, de beurs die jonge en talentvolle ontwerpers toont.

Wat is Belgium is Design?

Sinds 2007 werken de regionale Belgische designorganisaties Flanders DC, MAD Brussels en Wallonie-Bruxelles Design Mode samen om Belgisch design te promoten onder het label Belgium is Design. De voorbije jaren gebeurde dit met een grote tentoonstelling in het kader van het FuoriSaloni.

Dit jaar op de beurs!

Flanders DC en WBDM bundelen voor de eerste maal hun krachten op de SaloneSatellite. Vijf jonge Belgische ontwerpers stellen zich er samen voor. Sommigen hebben al deelgenomen, voor anderen is het de eerste keer. De SaloneSatellite blijft meer dan ooit een springplank voor jong talent waar in het verleden ronkende namen zoalsMatali Crasset, Nendo, Front of Xavier Lust hun eerste stappen zetten in de internationale designwereld.

Voor iedereen die naar Milaan gaat is een bezoek aan het Salone Satellite dan ook een must. Hier zijn de nieuwe namen te ontdekken die hun eigen label lanceren of er opgepikt worden door grote internationale merken. De frisse creativiteit van de jonge ontwerpers levert steeds aangename verrassingen op.

Het doel van WBDM en Flanders DC op het Salone Satellite blijft het ondersteunen van Belgisch jong talent. Niet alleen logistiek, maar we begeleiden hen ook in de voorbereiding naar het Salone Satellite. Natuurlijk bouwen we zo verder aan de goede reputatie van België als designland.

Volgende vijf Belgische ontwerpers tonen op het Salone Satellite verlichting en meubelen onder de noemer The New Belgians:

Een nieuwe campagne

Nieuw dit jaar is dat Belgium is Design prominent aanwezig zal zijn op de sociale media om zo een echte en hechte design community te creëren. Dit doen we niet alleen voor de deelnemers aan het Salone Satellite, maar in samenwerking met alle bedrijven en ontwerpers aanwezig in Milaan. Dit alles met een nieuw logo, huisstijl en website. Bovendien wordt ook een netwerkvent georganiseerd in samenwerking met de magazines Gael Maison/Feeling Wonen.

De Belgen in Milaan

Er zijn meer dan 60 Belgische presentaties tijdens de Milan Design Week. Op de site van Belgium is Design vind je een overzicht van alle Belgen die een presentatie hebben tijdens de Milan Design Week. In dit artikel vind je alvast een selectie van de must sees!

Datum

17 april tot 22 april 2018

09:30 - 18:30

Locatie

Salone de Mobile.Milano
S.S. del Sempione 28

20017 Rho (Milan), Italië

Toon op Google Maps

Organisator

Flanders DC

Prijs

verschillende prijzen

Andere activiteiten