Between Art and Design. The Belgian scene

Georganiseerd door
Flanders DC

Voor de dertiende editie van Brussels Design September organiseert Flanders DC samen met Design September de expo Between Art and Design. The Belgian Scene in Kanal — Centre Pompidou. 

De tentoonstelling richt zich op een relatief kleine niche binnen de designsector, die van het collectible design of ook nog design art genoemd. De objecten bewegen zich in de grijze zone tussen kunst en design. De focus ligt op beperkte series en unica, in hoofdzaak ambachtelijk vervaardigd. De monumentale vorm en esthetiek krijgen voorrang op de functionaliteit en vormelijk onderzoek en experiment met materialen en technieken leiden tot een hoogstpersoonlijke vormentaal. 

Wat opvalt, is de grote artistieke en vormelijke diversiteit, zoals zich dat in België ook uitgesproken manifesteert in de wereld van de beeldende kunsten. De ontwerpers stellen zich erg individueel en onafhankelijk op, en hun werk is gereserveerd en nooit opdringerig. Ze experimenteren met materialen en technieken en voeren vaak zelf uit of zijn er van zeer nabij bij betrokken. Hun gevoel voor esthetiek en juiste verhoudingen, het respect voor het materiaal en de fijne afwerking zijn de bindende krachten. Dit is hun sterkte.

De tentoonstelling vindt plaats in het vroegere carwashgedeelte van de voormalige Citroëngarage in Kanal — Centre Pompidou.

Ontwerpers

Alain Berteau, Bram Boo, Brut Collective, Julien Carretero, Casimir, Raphaël Charles, Maarten De Ceulaer, Pierric De Coster, De Vylder Vinck Taillieu, Jean-François D’Or, Damien Gernay, Kaspar Hamacher, Lionel Jadot, Studio Job, Charles Kaisin, Ola-Dele Kuku, atelier lachaert dhanis, Laend + De Muer, Anne Marie Laureys, Xavier Lust, MdSt, Pieter Stockmans, Ben Storms, Unfold, Vladimir Slavov, Vincent Van Duysen, Octave Vandeweghe, Marie-José Van Hee + Marie Mees & Cathérine Biasino, Muller Van Severen, Danny Venlet, Sep Verboom,  Sylvain Willenz en Hans Weyers.

Partners

De tentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met Armel Soyer Editions (Paris), Atelier Jespers (Brussels), Gallery Fumi (London), Maniera (Brussels), Nilufar (Milan), Spazio Nobile (Brussels), valerie_traan (Antwerp) en Victor Hunt Designart Dealer (Brussels).

Foto (boven): Wall of suitcases, Maarten De Ceulaer

Datum

12 september tot 4 november 2018

Locatie

Kanal — Centre Pompidou
Akenkaai

1000 Brussel, België

Toon op Google Maps

Organisator

Flanders DC

Prijs

0 — 14 euro

Andere activiteiten