BKRK-award 2020 #Glas

Innovatief, ondernemend en creatief bezig met glas? Ben je een creatieve vakman? Onderweg om de innovatieve ondernemer van morgen te worden? Wil je de mogelijkheden van glas ontdekken of als vakman je verder verdiepen in het vakmanschap glas?

Waag dan nu jouw kans voor de nieuwe BKRK-award #Glas van VAKlab en Bokrijk! We dagen je met deze wedstrijd uit tot het toepassen van glas in jouw innovatieve gedachtengoed. Cross-overs met andere materialen en/of de toepassing van innovatieve technieken is in deze erg belangrijk. Het product of project moet economische meerwaarde genereren en ontwikkeld worden vanuit een hedendaagse relevatie.

Bokrijk reikt reeds verschillende jaren de BKRK-award uit. Met het project BKRK – ‘Bokrijk brandmerkt’ zet Bokrijk heden, verleden en toekomst van vakmanschap in de kijker, met als doel een brug te slaan tussen eigentijdse vormgeving en authentiek vakmanschap. Na de succesvolle wedstrijden rond thema’s keramiek, leder, hout, brood en textiel staat glas nu in de kijker. De opdracht bestaat erin om een object uit het dagelijkse leven te ontwikkelen en zo dit vakmanschap in al zijn facetten te tonen. Belangrijk is wel dat het ingediende product of project nog niet op de markt is.

Jury

Met een internationale jury onder leiding van voorzitters Axel Van Den Bossche (CEO van het bekende bedrijf Serax) en Anna Torfs (de internationale Belgische ontwerpster die momenteel woont en werkt in Tsjechië), leggen we de lat opnieuw hoog. Daarnaast kunnen ook Pascal Cools (managing director van Flanders DC) en Amélie Rombauts (design coördinator bij Knack Weekend) niet ontbreken in de jury. Flanders DC en Knack Weekend zijn, net zoals bij de vorige editie, ook partners van de wedstrijd. We treden met deze award buiten de muren van het Openluchtmuseum door samen te werken met het GlazenHuis (Lommel) dat heel wat inhoudelijke expertise in huis heeft.

Wat kan je verwachten?

De tien geselecteerde dossiers mogen eind juni een meet & greet verwachten met de juryleden en partners van de wedstrijd. In juli en augustus wordt er een vrijblijvende coaching aangeboden door het GlazenHuis en op 25 april kan je er langsgaan voor een demodag waar het vakmanschap glas in al zijn facetten aan bod komt.

Inschrijven

Zin om jouw vakmanschap met ons te delen? Surf snel naar www.bkrkaward.be en schrijf je in voor de BKRK-wedstrijd vóór 17 mei 2020.

GlazenHuis is nieuwe partner

Het GlazenHuis staat reeds jaren garant voor de promotie van glas in al zijn facetten: artistiek, functioneel en conceptueel, maar ook ambachtelijk-industrieel, hedendaags en historisch. In aanvulling op de eigen projecten, neemt het dit jaar ook een partnerrol in bij de organisatie van de jaarlijkse BKRK-award in Bokrijk. 

Eind vorig jaar startte een uniek samenwerkingsverband tussen het GlazenHuis, VAKlab en Bokrijk; samen zullen zij de BKRK-award 2020 #glas organiseren. Als Vlaams Centrum voor Hedendaagse Glaskunst, ligt deze samenwerking in het verlengde van één van het instituut haar voornaamste doelstellingen: glas promoten in alle verschijnings- en gebruiksvormen. Zodoende is het nieuwe thema van de BKRK-wedstrijd het gevolg van de inspirerende gesprekken tussen artistiek directeur Jeroen Maes, VAKlab en Bokrijk.

Datum

1 oktober 2020

Organisator

VAKlab

Prijs

gratis

Andere activiteiten