Boekvoorstelling: de weg naar de creatieve stad

Hoe stadsbuurten heropwaarderen? Waarom stedelijke ondernemerszin stimuleren? Hoe diversiteit omarmen? Hoe inzetten op de lokale economie?

'De weg naar de creatieve stad' behandelt een actueel thema dat relevant is voor iedereen die de creatieve economie in Vlaanderen wil stimuleren en de weg plaveien naar een creatieve stad.

Dit boek wil een handleiding zijn om stadsmakers én beleidsmakers in op weg te helpen. De inspirerende cases en verrijkende visies van enkele toonaangevende stemmen in Vlaanderen en Europa over het belang en de noodzaak van inclusief en lokaal ondernemerschap zetten ertoe aan om zelf, als een bewuste consument, een steentje bij te dragen tot een duurzame en sterke lokale economie.

Programma

  • Boekvoorstelling door Raf Njotea in gesprek met de auteurs Marit Ginevro, Katarina Panic en Janine Kopatz.
  • Gastsprekers zijn Toon Diependaele (oprichter MEST, Mechelen), Omar Ba (diversiteitsconsulent) en Adje Van Oekelen ('t DAK van PAKT, Antwerpen).
  • Voorwoord door Marianne Thyssen. Met bijdragen van Pascal Cools (Flanders DC), Piet Colruyt, Sihame El Kaouakibi, Elke Jeurissen, Harry Demey, Eva Curto Izquierdo, Rizon Parein, Toon Diependaele, Erwin De Bruyn, Sofie Smolders, Diane Devriendt, Bob Elsen ... en vele andere experten.

Reserveer je gratis ticket hier

Datum

7 november 2019

19:00

Locatie

Beurscafé
Auguste Ortsstraat 20-28

1000 Brussel, België

Toon op Google Maps

Organisator

Creative Cities en Arteveldehogeschool

Prijs

gratis

Andere activiteiten