Bootcamp ‘Wonen en Zorg’

Wie een dagje ouder wordt, wil vaak zo lang als mogelijk zelfstandig blijven thuiswonen. Eenmaal deze senioren echter specifieke aandacht of zorgen nodig hebben, kunnen assistentiewoningen soelaas bieden. Voor sommige mensen mogen deze nieuwe woningen dan wel een interessante investering zijn, voor vele ouderlingen zijn ze duur en soms zelfs onbetaalbaar.

Bootcamp

In co-creatie nadenken over alternatieve oplossingen is dus de boodschap! Want wat betekent ‘assistentiewonen’? Kunnen we diezelfde zorgverlening ook aan huis organiseren, op wijk- of buurtniveau? In interactie met zorgactoren, technologie-ontwikkelaars én buurtbewoners? Hoe kan de bouwsector hier een cruciale rol in spelen en plekken creeëren waar het aantrekkelijk wonen is - niet enkel voor ouderen, maar voor iedereen?

Samen met zorg- en welzijnsactoren, ondernemers in de bouw- en technologiesector en senioren wil Ministry of Makers op zoek gaan naar recepten voor alternatieve, duurzame en betaalbare vormen van ‘assistentiewonen’, op maat van de doelgroep waarvoor ze bestemd zijn. Ministry of Makers organiseert daarom, in samenwerking met Stad Aalst een boeiende tweedaagse workshop met ervaren facilitatoren (Saflot en Urban Connector).

En daar willen ze u graag bij! Niet enkel om expertise en ervaringen te delen maar ook om creatieve oplosingen te bedenken waar uw organisatie en bedrijf mee aan de slag kunnen. Na deze tweedaagse bootcamp stap je buiten met nieuwe inzichten, innovatieve businessideeën en samenwerkingsverbanden.

Praktisch: deelname is gratis, maar wie zich inschrijft, verbindt er zich toe om op beide dagen aanwezig te zijn!

Geïnteresseerd? Stuur hen jouw antwoorden ten laatste op maandag 9 april en we laten je snel weten of je kan deelnemen. De plaatsen zijn immers beperkt!

Programma

De workshops vinden plaats op:

  • Vrijdag 20 april 2018: 9u — 16u30 (Foyer van Stad Aalst, Werf 9, 9300 Aalst)
  • Vrijdag 27 april 2018: 9u — 16u30 (Ministry of Makers, Hub Aalst, Hopmarkt 50, 9300 Aalst).

 

Datum

20 april 2018

09:00

Organisator

Ministry of Makers

Prijs

gratis

Andere activiteiten