Brussels Design September

Brussels Design September is the place to be voor liefhebbers van design en bundelt meer dan 100 culturele en commerciële evenementen in Brussel. Van 13 tot 30 september wordt de stad omgetoverd tot een platform voor ontmoetingen met tal van Belgische en internationale ontwerpers.

De maand september heeft opnieuw een mooi aanbod aan culturele initiatieven en verrassingen in petto. Musea, galerijen, ateliers, scholen, winkels en nieuwe gedeelde ruimtes stellen het beste van de Brusselse creativiteit op het vlak van design en innovatie voor. Via het diverse activiteitenprogramma van de editie 2022 van Brussels Design September kan het grote publiek kennismaken met de designers en hen vragen stellen over allerlei actuele thema’s, zoals het gebruik van onze hulpbronnen, mobiliteit en ecologische uitdagingen. Een object moet vandaag niet alleen ‘nuttig en mooi’ zijn, maar ook duurzaam. Design belangt iedereen aan.

Naast het product en het materiaal waaruit het bestaat, zijn ook de toepassing en de impact ervan op de gebruikers van belang. Productie en toelevering winnen het stukje bij beetje op andere aspecten. In september zetten we ondernemers die actief zijn in upcycling en circulair en collaboratief design in de kijker. Het festival toont realisaties, roept op tot reflectie en stelt oplossingen en uitwisselingen voor op tijdelijke locaties.

Focus op bedrijven met een hart voor hergebruik en duurzaamheid

Het parcours Arts&Crafts van deze editie 2022 benadrukt verschillende initiatieven rond restauratie en licht de begrippen ‘hergebruik’ en ‘upcycling’ toe. Drie verschillende, complementaire pijlers verrijken de manier waarop we kijken naar het object en de gebruikte materialen, en doen ons nadenken over het behoud, het hergebruik, de opwaardering, de herbestemming ervan ... Arts&Crafts brengt het publiek in contact met ambachtslui, kunstenaars, ondernemers en wetenschappers die actief zoeken naar alternatieven voor nieuwe producten.

Programma

  • Flanders DC, Brussels Design September en Wallonie Design organiseren op 24 en 25 september de Contemporary Design Market: een inclusievere markt in het licht
    van de Belgische en Brusselse diversiteit. Meer info vind je hier.
  • Meer informatie over het volledige programma van Design September vind je op de website.
Datum

13 september tot 30 september 2022

Locatie

verschillende
locaties

Brussel, België

Toon op Google Maps

Organisator

Design September

Prijs

verschillende prijzen

Andere activiteiten