Café Connect

Een tweetal jaar geleden schoot Cultuurconnect uit de startblokken met een projectoproep. Dit resulteerde in een aantal projecten waarin Cultuur Connect samen met lokale cultuurspelers experimenteerden met digitale vormen van kunst- en cultuurbeleving. Deze fase wordt stilaan afgerond, en om dat te vieren organiseren ze op 21 juni het event ‘Café Connect’. Een netwerkmoment om terug te blikken op de projecten, vooruit te blikken op de toekomst en collega’s te ontmoeten

Programma

 • 9u30: Onthaal met koffie en koeken
 • 10u: Keynote door Bart Beuten (Algemeen Directeur Cultuurconnect)
 • 10u45: Projectencarrousel
  De projecten uit de eerste oproep zijn afgerond. Wat leerden we uit de voorbije experimenten? Welke projecten worden opgeschaald naar een dienst? En wat zal dit dan kosten? Welke voorwaarden gelden er? Welke projecten werden stopgezet en waarom? En wat zit er nog in de pijplijn? Dit en nog veel meer verneem je in onze Projectencarrousel.
  Projecten die aan bod komen: Arcadegames, Bieblo, Culturele babysit, Cultuureducatie goes digital, Digitale muziekbeleving, E-boeken, Leestijd, LeuvenLeest, Livestreaming, Makerspaces, Mijn Bibliotheek-app, Recommendation engine, Regiobib goes digital, RegioCC, Scholenplatform Cultuureducatie en Uitgezocht over datagedreven marketing. Op onze website lees je meer over deze projecten.
 • 12u30-13u30: Lunch
 • 13u30: Vier op een rij
  Vier sprekers nemen je mee in een aanstekelijk verhaal over digitalisering en samenleving, over de valkuilen en kansen, over de de impact van technologie op mens en organisatie. Fasten your seat belts!
  • ​​Omar Mohout neemt je mee in de wereld van innovatie, technologie en ondernemerschap. Wat betekent dit voor de cultuursector? Kunnen cultuurhuizen sneller (leren) schakelen in een samenleving waarin digitalisering steeds meer een aanjager is? Omar Mohout is start-up specialist, technologie-auteur en -adviseur. Hij schreef onder andere het boek 'From Idea to Product/Market Fit'.
  • Fredo De Smet analyseert onze relatie met technologie. Wat doet technologie met de mens en wat doet de mens met technologie? Fredo De Smet is een creatieve duizendpoot op het snijvlak van technologie en cultuur. Hij cureerde de Hello Robot-expo in het Design Museum (Gent), is mee bezieler van GentM (een denktank over technologie en de impact van ‘digitaal’) en legt de laatste hand aan het boek 'Artificial Stupidity'.
  • Catherine Van Holder dompelt je onder in de wereld van de futurologie. Dit heeft niets te maken met UFO’s en aliens, wel met de de vaardigheden om een toekomst te kunnen verbeelden én vormgeven. Hoe zit het met de ‘toekomst-geletterdheid’ van de cultuursector? Catherine Van Holder ondervond als digital nomad aan den lijve hoe het internet onze werkomgeving veranderde. Ze werkt als futurologe voor Pantopicon, een studio voor design en toekomstverkenning.
  • Matthijs Rubberecht, mede-oprichter van DearTech, schopt ons zachtjes een geweten. Welke rol kan cultuur spelen bij de ‘technologische bewustwording’, om mensen te helpen afstappen van een passieve consumerende relatie met technologie? DearTech is een collectief dat mensen wil sterken om zelf actief mee te denken over onze digitale toekomst.
 • 15u30: Laat je verrassen door het laatste woord
 • Wie het laatste woord krijgt blijft voorlopig nog een verrassing.
 • 15u40: De laatste noot door Dimitri Dumortier
 • 15u45: Netwerkborrel
  Samen met collega’s klinken op wat voorbij is en op wat komen zal, ideaal om de zomer af te trappen.
Datum

21 juni 2018

09:30

Locatie

De Priem
Priemstraat 51

1000 Brussel, België

Toon op Google Maps

Organisator

CultuurConnect

Prijs

gratis

Andere activiteiten