Cartamundi

Gluon nodigt kunstenaars uit om een voorstel in te dienen voor de ontwikkeling en realisatie van een nieuw kunstwerk in samenwerking met Cartamundi, expert in het maken van speelkaarten, kaartspelen en bordspelen.

Deze oproep is een unieke kans voor kunstenaars om tijd door te brengen in de R&D faciliteiten van Cartamundi. Hiertoe bieden Gluon en Cartamundi een residentie van twee maand in de hoofdzetel van Cartamundi te Turnhout (BE). Het doel van deze residentie is het creëren van een prototype voor een nieuw kunstwerk dat op een uitdagende en originele manier gebruik maakt van Cartamundi’s laatste digitale iCard technologieën om verbeelding te stimuleren.  

Internet of Things

‘Spel’ is een universeel gegeven en ook de effecten van samenspel zijn universeel. Via spel leren we strategie, moraliteit, psychologie, tactiek, diplomatie, enz. Samenspelen vormt je als persoon, zowel sociaal als emotioneel. ‘Internet of things’ (IoT) heeft echter een grote impact op traditionele spelen, zoals kaart- en bordspelen. Daarom nodigen wij u – kunstenaars – uit om samen met Cartamundi na te denken over de toekomst van kaart- en bordspelen vanuit een artistiek perspectief.  

Doel

Het doel van deze residentie is de ontwikkeling van een prototype voor een nieuw kunstwerk dat op een originele manier gebruik maakt van Cartamundi’s laatste digitale ‘iCard’ technologieën en tezelfdertijd reflecteert over de toekomst van kaart – en bordspelen in een steeds digitalere omgeving. 

Datum

5 april tot 29 mei 2017

Organisator

Cartamundi & Gluon

Prijs

gratis

Andere activiteiten

Heb je een vraag, een probleem of zoek je een kritisch klankbord voor je creatief project?