Colloquium Vernieuwende businessmodellen in de culturele sector

Elk jaar organiseert het Fonds voor Cultuurmanagement een colloquium over een thema dat leeft in de kunst- en cultuursector. Het Fonds wil daarmee bijdragen tot de kennisdeling binnen de sector.

Onderwerp: Businessmodel

Op woensdag 22 mei 2019 organiseert het Fonds voor Cultuurmanagement van de Universiteit Antwerpen haar jaarlijks colloquium. Onder druk van de digitalisering moeten culturele en creatieve organisaties hun manier van werken herdenken. Zowel op Europees als op lokaal niveau is het vinden van een vernieuwend businessmodel het nieuwe buzz word in de culturele sector. Een businessmodel is meer dan een verdienmodel: je vertrekt van de waarden die je wil overbrengen en voor wie. En dan denk je na over de juiste partners, de gepaste kanalen en middelen. Nu iedereen op zoek is naar aanvullende financieringsbronnen, kan een businessmodel een handige manier zijn om op een holistische manier na te denken over de architectuur van je eigen organisatie.

Wat kan je verwachten?

Tijdens het colloquium cultuurmanagement staan we stil bij het concept businessmodel en laten we interesting practices aan bod komen uit verschillende sectoren, zoals Concertzaal Splendor in Amsterdam, Openluchtmuseum Bokrijk en De Republiek in Brugge. Tijdens het colloquium wordt ook de Scriptieprijs voor Cultuurmanagement uitgereikt, alternerend voor een doctoraatsstudie en een masterscriptie.

Download hier het programma.

Mail naar barbara.delft@uantwerpen.be voor meer informatie.

Datum

22 mei 2019

Locatie

Universiteit Antwerpen, Hof Van Liere
Prinsstraat 13

2000 Antwerpen, België

Toon op Google Maps

Organisator

UAntwerp

Prijs

45 euro

Andere activiteiten