Award Winning Designers

Talent, vakmanschap en hard werken worden in de creatieve sector sinds jaar en dag beloond met (design)awards. Vaak blijven ontwerpers anoniem voor de eindgebruikers en hebben zij geen idee wie er achter die geniale communicatiecampagne zit, wie de oplossing voor adem- of snurkproblemen heeft ontwikkelt of wie de multifunctionele meubels in de kinderkamer ontwierp.

Kort

Ontwerpprijzen geven welverdiende erkenning aan vormgevers, ontwikkelaars en uitvinders. Award Winning Designers brengt hen jaarlijks bij elkaar en laat in een prachtige expo zien wat de regio Antwerpen aan kwaliteit te bieden heeft.

De 2017 editie van de Award Winning Designers expo schenkt speciale aandacht aan het Hybrio-netwerk dat de krachten van vijf ontwerpbureau’s bundelt om maatschappelijk relevante producten en diensten te ontwikkelen. Kristel Van Ael en Joannes Vandermeulen, winnaars van de Henry van de Velde Lifetime Achievement Award, zijn als partners in het bureau Namahn, deel van het Hybrio-netwerk. 

Op de expo toont Hybrio hoe je met internet of things, design thinking & co-creatie isolatie bij ouderen kan tegengaan en bijensterfte kan stuiten.

Hybrio

Award Winning Designers geeft welverdiende erkenning aan vormgevers, ontwikkelaars en bedenkers die het afgelopen jaar bewezen hebben hun métier als de beste te beheersen.

Wat zijn de producten en de diensten van de toekomst? Hoe kan je de krachten bundelen met respect voor ieders specialisatie en eigenheid? In deze tentoonstelling over productontwikkeling toont Hybrio Design hoe nauwe, interdisciplinaire samenwerking de wereld in beweging kan brengen.

ANTWERP. POWERED BY CREATIVES., het samenwerkingsplatform voor de creatieve sector in de provincie Antwerpen, gaf dit jaar het curatorschap van de tentoonstelling aan Hybrio Design. Dit collectief van Fosfor, IXOR, KAN, Namahn en Voxdale bestaat uit meer dan honderd ontwerpers en ingenieurs, waaronder de  winnaars van Henry van de Velde “Lifetime Achievement Award”: Kristel Van Ael en Joannes Vandermeulen, zaakvoerders van Namahn. Het zwaartepunt van Hybrio Design ligt in Antwerpen. In deze tentoonstelling stellen zij hun Antwerps netwerk voor met focus op geconnecteerde belevingen en het internet of things (IoT). 

Talent, originaliteit, vakmanschap en hard werken worden in de creatieve sector sinds jaar en dag beloond met designprijzen. Vaak blijven ontwerpers anoniem voor de eindgebruiker en hebben zij geen idee wie er achter een geniaal product of dienst zit, of hoe het tot stand kwam.

Deze tentoonstelling, met ondersteuning van Flanders DC, geeft de winnaars een extra podium om dieper in te gaan op hun visie en methodologie. Aan de hand van sprekende voorbeeldcases, praktische info die elke ondernemer zal interesseren en inspireren, maar ook door het live co-creatietraject met studenten Ontwerpwetenschappen van de Universiteit Antwerpen, word je overtuigd van de meerwaarde van samenwerking: wendbaar, co-creatief, multidisciplinair én succesvol.  Netwerken is het nieuwe ondernemen.

Daarnaast vind je in de expo ook het overzicht van alle ontwerpers en producten/diensten die het afgelopen jaar (inter)nationaal in de prijzen vielen. Dit overzicht van Award Winners vind je ook terug op www.awardwinningdesigners.be

Datum

17 februari tot 29 april 2017

10:00 - 16:00

Locatie

Designcenter De Winkelhaak
Lange Winkelhaakstraat 26

2060 Antwerpen, België

Toon op Google Maps

Organisator

ANTWERP. POWERED BY CREATIVES

Prijs

gratis

Andere activiteiten