Contactdag auteursrecht, merken, modellen en octrooien

Georganiseerd door
Flanders DC

Hoe kan ik mijn idee vastleggen? Wat wordt door auteursrecht beschermd? Hoe kan ik de naam van mijn product of dienst beschermen? Hoe kan ik de vormgeving van mijn product beschermen? Is mijn uitvinding octrooieerbaar? Wat zijn de kosten voor bescherming? Stel al jouw vragen rond intellectuele eigendom vrijblijvend en gratis aan één van de onafhankelijke experten.

Experten

Octrooien
De Dienst voor Intellectuele Eigendom (DIE) is een onderdeel van de federale overheid en is bevoegd voor het afleveren en beheren van de intellectuele eigendom in België. Naast de verlening van Belgische octrooien, aanvullende beschermingscertificaten en kwekerscertificaten, heeft de DIE ook een belangrijke informatieopdracht. Via de DIE is onder meer een uitgebreide verzameling octrooidocumenten beschikbaar. Tijdens een gesprek met een van de adviseurs van de DIE kan je gerichte informatie krijgen over de octrooieerbaarheid van je vinding, het registreren van octrooien, de verschillende procedures, de kostenimplicaties…

Merken, modellen & i-DEPOT
Het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP) is de officiële instantie voor de registratie van merken en modellen in de Benelux. Daarnaast biedt het BOIP de mogelijkheid om het bestaan van ideeën, concepten, ontwerpen, prototypes enz. vast te leggen in een i-DEPOT. Bij hen kan je dus terecht met al je vragen omtrent het i-DEPOT, hoe je jouw naam, logo,… het best beschermt en hoe je die kunt registreren.

Auteursrechten
De adviseurs van Flanders DC en VLAIO informeren je rond auteursrecht, overdracht van rechten (licenties) en al je vragen over intellectuele eigendom.

Algemeen bedrijfsadvies
VLAIO is hét aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor alle ondernemers in Vlaanderen, ook voor intellectuele eigendom. Zij treden frequent op als klankbord voor kmo’s en kunnen samen met jou bekijken of je je onderneming beter kan beschermen, of je wel de juiste maatregelen treft en of jouw vraag rond intellectuele eigendom gekoppeld kan worden aan een groei- en innovatietraject. Er kan dan eveneens nagegaan worden welke subsidiemogelijkheden hiervoor in aanmerking komen. 

Praktisch

Zowel een online afspraak als een afspraak op locatie in Brugge is mogelijk.

Een persoonlijk gesprek met één van de experten neemt 45 minuten in beslag.

Deelname is gratis maar inschrijven is verplicht.

Datum

16 mei 2024

09:00 - 17:00

Organisator

VLAIO en Flanders DC

Prijs

gratis

Andere activiteiten