Contrei live kunstenfestival: open call for proposals

In 2020 bestaat Leiedal, de interlokale vereniging voor streekontwikkeling in Zuid-West-Vlaanderen, 60 jaar. Dit wordt gevierd aan de hand van een kunstenparcours met artistieke interventies op het snijvlak tussen kunst, design, architectuur en landschap. De (voorlopige) naam van het project: Contrei live.

Contrei live wordt een kunstenparcours langs een aantal permanente en tijdelijke land art projecten en wil vanaf juni tot oktober 2020 een ruim publiek naar de Zuid-West-Vlaamse regio mobiliseren. Contrei live plaatst het landschap in de regio op een bijzondere manier in de kijker, water als wegwijzer. Het project wil verwonderen en verbindend werken: tussen plekken, tussen generaties, tussen kunst en landschap, tussen droom en daad.

Voor wie?

Deze oproep is gericht aan kunstenaars, (landschaps-)architecten, ontwerpers of makers. Zowel individuele kunstenaars als collectieven, studio’s, ontwerpbureaus, organisaties,... komen in aanmerking. De permanente of tijdelijke ingrepen kunnen zowel een fysieke installatie, een manipulatie van het landschap of een event inhouden.

Locaties

Leiedal stelt zelf enkele strategische locaties voorop waar een artistieke interventie een meerwaarde zou kunnen betekenen. Deze locaties zijn suggesties en kunnen doorheen het traject nog worden gewijzigd of vervangen. Leiedal brengt deze locaties en de mogelijkheden in kaart via projectfiches.

Meer informatie

Stuur je conceptvoorstel door voor 17 april via het applicatieformulier. Deze is samen met alle gedetailleerde info over de open call, de locaties en de selectieprocedure te vinden via de download link op de website.

Datum

16 april 2019

23:59

Organisator

Intercommunale Leiedal

Prijs

gratis

Andere activiteiten