Copyright in de audiovisuele sector

Er wordt dagelijks binnen een productiehuis creatieve audiovisuele content gemaakt waar allerlei rechten op rusten. Deze content wordt vervolgens intensief geëxploiteerd via allerlei media en dit om zoveel mogelijk publiek te bereiken. En ook om de investering terug te verdienen. Een basiskennis rond rechten in de audiovisuele mediasector is dan ook goed om met kennis van zaken te produceren en de samenwerkingen met creatieve medewerkers en andere spelers op de rechtenmarkt uit te bouwen.

Deze opleiding geeft inzichten mee over het auteursrecht en dit vertaald naar de dagelijkse productiepraktijk: Welke rechten bestaan er zoal? Wie heeft er allemaal rechten? Welke spelers zijn er op onze rechtenmarkt en wat is hun rol? Wat moet je allemaal bespreken en regelen qua rechten om de exploitatie van je producties te optimaliseren? Hoe lopen de geldstromen in die rechtenmarkt? Hoe pak je in je ploeg de ’Sabamrechten’ aan? Wat met online gebruik en sociale media, etc.

De opleiding zal gegeven worden door Monika, een freelance juriste en erkend bemiddelaar. Ze heeft ruim 20 jaar ervaring in de mediasector en begeleidt mensen en bedrijven die willen samenwerken naar een helder en gebalanceerd (rechten)contract.

Doelpubliek

Iedereen die de meer zakelijke kant van een audiovisuele productie behartigt en/of die vertrouwd wilt worden met het rechtenverhaal binnen de Vlaamse mediasector.

Datum

15 maart 2019

Locatie

Mediarte
Landsroemlaan 20

1083 Brussel, België

Toon op Google Maps

Organisator

Mediarte

Prijs

175 euro

Andere activiteiten