Creative Business Cup met W.R. Yuma

De Creative Business Cup is een internationale wedstrijd voor start-ups in de creatieve sector. Aan de vorige editie namen start-ups uit meer dan 50 landen deel. Als partner van de wedstrijd nomineert en steunt Flanders DC de start-up die Vlaanderen zal vertegenwoordigen. Voor 2019 wordt dat zonnebrillenmerk W.R. Yuma.

Start-up W.R. Yuma maakt 3D-geprinte zonnebrillen uit gerecyclede materialen, zoals petflessen, bamboe en auto-onderdelen. Het zonnebrillenmerk combineert daarbij technologie en handwerk: zo gebeurt de assemblage van de frames, de versnijding van de brillenglazen en de afwerking volledig in house. Doordat er geen lijm of coatings gebruikt worden, zijn de zonnebrillen makkelijk te recyclen. W.R.Yuma is hiermee tegelijk innovatief, creatief en duurzaam, wat past binnen de criteria van de Creative Business Cup.

Voor 2019 focust W.R. Yuma volop op verkoop van de tweede collectie. “We werken achter de schermen aan een nieuw product, waar we kijken naar nieuwe productieprocessen en materialen. We zullen onze brillen binnenkort met behulp van sociale tewerkstelling assembleren,” vertelt business developer Lenja Doms van W.R. Yuma.

Hun deelname aan de Creative Business Cup komt op een goed moment: “Vanaf 2020 willen we hard inzetten op internationale verkoop. We kijken alvast uit naar internationale exposure en hopen via de Creative Business Cup ook internationale contacten te kunnen leggen.” 

Meer info over de Creative Business Cup vind je op de website.

Datum

1 juli tot 2 juli 2019

Locatie

Bella Center
Center Boulevard

2300 Kopenhagen, Denemarken

Toon op Google Maps

Organisator

Creative Business Cup

Prijs

20 — 130 euro

Andere activiteiten