Curatoren voor Currents

Z33 en Marres zoeken voor de zevende editie van Currents een team van curatoren (minimaal twee personen). Currents is de jaarlijkse groepstentoonstelling met werk van recent afgestudeerde kunstenaars van academies in België, Noordrijn-Westfalen en Zuid-Nederland. De tentoonstelling opent begin januari 2020 in het nieuwe gebouw van Z33 en wordt ingebed in een ruimer begeleidingstraject waarin training, netwerk en professionalisering centraal staan.

Met Currents treden Z33 – Huis voor actuele kunst in Hasselt en Marres – Huis voor hedendaagse cultuur in Maastricht op als platform voor startende kunstenaars en curatoren, om zo te bouwen aan een grensoverschrijdend netwerk voor kunstenaars, academies en instellingen in deze regio. Na zes edities is Currents een gevestigde waarde voor startende kunstenaars en curatoren. De afgelopen jaren hebben 112 kunstenaars van 12 academies tentoongesteld, presentaties gegeven en deelgenomen aan workshops. De carrières van 15 beloftevolle, internationale curatoren kregen een stevige boost dankzij hun deelname. 

Vereisten

We zoeken curatoren die:

  • graag met jonge kunstenaars werken
  • goed zijn in productiewerk met oog voor logistiek en planning
  • vlot schrijven
  • in juni en juli 2019 tijd hebben om alle afstudeershows in de Euregio te bezoeken

Er wordt een honorarium en een vergoeding voor reiskosten voorzien.

Interesse?

Dien je cv en motivatiebrief als team in via apply.Z33.be voor zondag 3 maart 2019 om 23u59. De gesprekken staan gepland op 27 maart 2019.

Datum

3 maart 2019

Locatie

Z33 — Huis voor actuele kunst
Zuivelmarkt 33

3500 Hasselt, België

Toon op Google Maps

Organisator

Z33

Prijs

gratis

Andere activiteiten