Dag van het Filmberoep

Welke toekomst gaat de audiovisuele sector tegemoet? Hoe gaan we om met de opkomst van grote mediaplatformen en disruptieve technologieën? Ontdek het op de 'Dag van het Filmberoep' op vrijdag 11 oktober 2019, tijdens het Film Fest Gent. 

Op vrijdag 11 oktober nodigen de Vlaamse minister van Cultuur en Media, het Departement Cultuur, Jeugd en Media van de Vlaamse overheid, het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en Film Fest Gent je uit op de Dag van het Filmberoep. De focus zal liggen op de toekomst van onze sector en de uitdagingen die de opkomst van grote platformen en nieuwe technologieën met zich meebrengen.

Jonathan Taplin, toonaangevend denker en auteur van Move Fast and Break Things, zal een keynote geven over hoe innovatie en disruptie de entertainmentsector wereldwijd voor nieuwe uitdagingen plaatsen. Vanuit een lokaal oogpunt geven Iris Delafortry en Ives Agemans een presentatie over hoe zij van 3D-animatiestudio Cyborn een future-proof speler in disruptieve tijden willen maken. 

Programma

  • 16u: Onthaal
  • 16u15: verwelkoming door Erwin Provoost, directeur-intendant van het VAF
  • 16u30: keynote door Iris Delafortry en Ives Agemans van Cyborn, met Q&A
  • 17u20: keynote door Jonathan Taplin, met Q&A
  • 18u10: afsluitende toespraak door minister van Cultuur en Media (onder voorbehoud)
  • 18u30: einde Dag van het Filmberoep

Voor wie

Producenten, regisseurs, scenaristen, beleidsmakers en medewerkers actief in de Vlaamse audiovisuele sector. Deelnemen is gratis, inschrijven verplicht. Deadline voor inschrijving: 1 oktober.

Datum

11 oktober 2019

16:00

Locatie

Film Fest Gent
Ter Platen 12

9000 Gent, België

Toon op Google Maps

Organisator

VAF

Prijs

gratis

Andere activiteiten