Debat: Kunstwerkloos

Debat over het kunstenaarsstatuut met Bart Van der Roost (Opera Ballet Van Vlaanderen), Aminata Demba (theatermaker, actrice, productieverantwoordelijke en presentatrice), Laurens Mariën (freelance curator), Sara de Roo (actrice, docent AP-Hogeschool), Dirk De Corte (Universiteit Antwerpen - Cultuurmanagement) en Delphine Hesters (freelance onderzoekster en auteur - Kunstenpunt).

Wat?

Wie kunstenaarsstatuut zegt, bedoelt meestal voordelen in de werkloosheidsuitkering. Het doel van dit 'statuut' is tweeledig: de schommelende inkomsten van kunstenaars opvangen en hen een degelijke sociale opbouw bezorgen. In de ogen van de wet blijven ze in essentie een werkloze, hoe hard er ook gewerkt wordt. Dat betekent administratie, bureaucratie, veel verwarring en soms conflict.

Waarom?

Waarom werd gekozen om kunstenaars in te bedden in de werkloosheid om in hun sociale opbouw te voorzien? Welke andere mogelijkheden zijn er binnen de Belgische context? Wat kunnen we leren van voordelen die aan andere beroepsgroepen worden toegekend? In dit debat gaan we op zoek naar het waarom van en de alternatieven voor het huidige kunstenaarsstatuut.

Programma

  • 19u30 - 20u: Infosessie door Cultuurloket
  • 20u - 22u: Debat gemodereerd door Twee-eiige Drieling


Komen? Graag een seintje via ask@twiiid.be.

Vind het evenement op Facebook.

Georganiseerd door Twee-eiige Drieling - juridisch klankbord in de kunsten - in het kader van hun activiteiten tijdens Pop up to Date #5.

Datum

13 mei 2019

19:00

Locatie

TOKO 139
Statiestraat 139

2600 Berchem, België

Toon op Google Maps

Organisator

Twee-eiige Drieling

Prijs

gratis

Andere activiteiten