Design Driven Innovation II

Voor de tweede keer organiseren The Argonauts samen met Flanders Business School een 3-daags leertraject rond design en innovatie, begeleid door stefan schöning. Dit programma neemt de deelnemersgroep mee naar de bakermat van design management, de Politecnico Universiteit in Milaan en enkele vermaarde Noord-Italiaanse design- en modetempels​.

Dit leertraject richt zich op bedrijfsleiders en ondernemers die willen leren hoe je design kan inzetten om betekenis te geven aan je producten en diensten. Design thinking is immers toepasbaar in alle sectoren, zowel in consumer als B2B-omgevingen. In Milaan doen ze dit al sinds vele decennia.

Programma

Op donderdag 4 mei starten we met een inleidende introductie- en kennismakingsavond waarin de krijtlijnen van het programma en de team assigment worden toegelicht en ingeleid.

Van zondagavond 14 mei tot woensdagavond 17 mei trekken we dan naar Milaan. Op maandagochtend verwelkomt Prof. Roberto Verganti de deelnemers om 10u aan de Politecnico Universiteit in Milaan met een introductie in design-driven innovation. Verganti's handboek met dezelfde titel wordt vandaag alom beschouwd als een referentiewerk inzake design en innovatie.

Daarna start het leertraject onder leiding van stefan schöning, Hierbij alvast een snapshot van wat je ongeveer te wachten staat:

  • Kennismaking met bedrijven als Kartell, Alessi, MDF Italia, Desalto, Artemide en Magis voor een rondleiding, presentatie en toelichting rond hun designstrategie.
  • Ontdekking van enkele "verborgen" designparels
  • Inspirerende ervaringen zoals een bezoek aan het Lago appartement en de Fondazione Prada.
  • Team assignment en workshops rond hoe design thinking en co-creatie kan helpen om betekenisvolle producten en diensten te ontwikkelen

Natraject: Op woensdag 31 mei sluiten we af met een reflectieworkshop om alle indrukken, ideeën en leermomenten te clusteren en mee te nemen naar onze dagelijkse praktijk . Exacte tijd en plaats wordt vastgeprikt in overleg met de deelnemers.

 

Lead Argonaut

stefan schöning studeerde productontwikkeling aan het Henri Van de Velde Instituut te Antwerpen. Zijn stoel folder werd bij zijn eigen label Polyline uitgebracht en was te zien in het Design Museum van New York, 100% design in Londen en Salone Satellite in Milaan. Stefan ontwierp de nieuwe identiteit voor de inrichting van de NMBS-stations en was in 2008 'Designer of the year.

Inschrijving

  • De deelnameprijs bedraagt 2 500 euro per persoon (excl. BTW) en omvat de deelname aan de introductie- en reflectiesessie, de bezoeken en lezingen ter plaatse, documentatie, workshops, maaltijden en lokaal transport.
  • Het transport naar en van Milaan is niet inbegrepen en zelf te boeken.
  • Bij boeking voor 15 april is een early bird korting geldig van 250 euro.
  • Argonauten en alumni van FBS ontvangen een korting van 250 euro.
  • Deze opleiding kan betaald worden via de KMO portefeuille (40% subsidie kleine bedrijven, 30% voor middelgrote bedrijven). Ons registratienummer voor opleiding is DV.O219892 (Thur BVBA).
Datum

14 mei tot 17 mei 2017

09:00 - 18:00

Organisator

The Argonauts en Flanders Business School

Prijs

2 500 euro

Andere activiteiten