Design Fest Gent

In april barst Design Fest Gent los, een nieuw tweejaarlijks 10-daags festival dat ruimte biedt aan ontwerpers om grensverleggende ideeën te presenteren. Met een focus op duurzaamheid in al haar facetten wil Design Fest Gent niet alleen inspireren, maar ook uitdagen en aanzetten tot dialoog. 

Onder het motto Be Wild, Act & Change toont Design Fest Gent wat design kan (en ja, ook moet) zijn: onderzoekend, experimenteel en activistisch. Het festival stimuleert creativiteit en wordt een matchmaker voor nieuwe samenwerkingen tussen ontwerpers, kennisinstellingen, organisaties en de industrie. De handen worden in elkaar geslagen, want design is zoveel meer dan het maken van objecten. Bovendien wil Design Fest niet enkel presenteren, maar ook inzetten op creatie, beleving, ontmoeting, stimulering en verwondering. 

Een uitgebreide waaier aan installaties, workshops en lezingen wordt gebundeld in drie inhoudelijke clusters: Look BackMove Forward en Do Care. Look Back toont projecten waarin ambacht, traditie en nieuwe technologie samenkomen. Move Forward focust op hybride samenwerkingen tussen wetenschap, design en technologie met de natuur als blauwdruk. Do Care bundelt ontwerpen met een maatschappelijke impact.

Het festival toont een unieke selectie van bestaande projecten en nieuwe creatie-opdrachten. Die werden geselecteerd onder de curatoriële leiding van Siegrid Demyttenaere en in nauwe dialoog met de festivalpartners en zes co-curatoren Christel De Maeyer, Nathalie Goethals, Heleen Sintobin, Unfold: Claire Warnier en Dries Verbruggen, Bram Vanderbeke en Sep Verboom. 

Voor het programma van workshops en lezingen werkt Design Fest Gent met themadagen over food waste, water, biobased materials, technologie, urban mining, crafts en circulair bouwen.

Alle informatie en tickets kan je vinden op de website van Design Fest Gent.

Datum

22 april tot 1 mei 2022

Organisator

Design Museum Gent, Industriemuseum Gent, Ministry of Makers, Flanders DC, Universiteit Gent, LUCA School of Arts, Artevelde Hogeschool, KASK & Conservatorium / HOGENT en Howest & KU Leuven

Prijs

verschillende prijzen

Andere activiteiten