Design for Social Innovation Event

Georganiseerd door
Flanders DC

Maak kennis met de designers en maatwerkbedrijven die de economie veranderen met sociale innovatie en design.

Zin om te innoveren met/voor maatwerkbedrijven? Dan is dit evenement iets voor jou! Op 7 december organiseren we, in samenwerking met SmartHub Vlaams Brabant en Groep Maatwerk, het inspirerend, netwerkend en matchmakend event 'Design for Social Innovation'.

Maatwerkbedrijven streven er steeds meer naar om zichzelf te presenteren als innovatieve bedrijven die streven naar autonomie en minder afhankelijkheid van andere bedrijven. Ze willen groeien door middel van vernieuwende diensten en producten. Om deze uitdaging aan te gaan en hun potentieel te benutten, kijken ze naar de designsector. Echter, veel van deze bedrijven zien design nog steeds alleen als vormgevers van gebruiksvoorwerpen en verpakkingen. Het is tijd om hier samen verandering in te brengen. Flanders DC fungeert als matchmaker tussen de maatwerkbedrijven en designers die deelnemen aan dit evenement. Schrijf je in om deel te nemen aan deze boeiende avond. 

Waarom?

Maatwerkbedrijven zijn meer dan alleen sociale werkplaatsen. Ze zijn de motor van sociale innovatie in onze economie. Ze passen zich voortdurend aan, organiseren zich op een slimme manier en werken samen met andere sectoren om nieuwe oplossingen te creëren.
In de wereld van vandaag, waarin de verwachtingen van klanten voortdurend evolueren en concurrentie feller is dan ooit tevoren, is design een krachtig instrument dat je kan gebruiken om bedrijven en organisaties naar nieuwe hoogten te tillen. Als design strategisch ingezet wordt, is het de sleutel tot klantgerichtheid, creativiteit, efficiëntie en concurrentievoordeel.
Je hoort inspirerende praktijkvoorbeelden van bedrijven die samenwerken met designers om innovatieve producten en diensten te ontwikkelen en ontdekt ook hoe je ondersteuning kunt krijgen van Smart Hub Vlaams-Brabant en VLAIO om innovatie binnen je bedrijf, of dat van je klanten, te stimuleren.
Naast een pak inspiratie vergroot je ook je kennis en professioneel netwerk en maak je deel uit van een groeiende beweging rond sociale innovatie en design.
Mis deze unieke kans niet en schrijf je nu in. We helpen je om de perfecte match te vinden tussen jouw designtalenten en gemotiveerde maatwerkbedrijven. Samen creëer je ongekende mogelijkheden voor innovatieve samenwerkingen.

Praktische informatie

Donderdag 7 december 2023

  • 16u00 - 16u30    Welkom
  • 16u30 - 17u00    Keynote 1:   Designing for Change    
  • 17u00 - 17u30    Keynote 2:   Maatwerk, ‘meer dan snel en goedkoop’
  • 17u30 - 19u30    Breakouts 
    • Matchmaking Design & Maatwerkbedrijven
    • B2Match + Inspiratie’markt’
  • 19u30 - 20u00     Slot

Inschrijven

Indien je geïnteresseerd bent om deel te nemen aan de matchmaking tussen gemotiveerde maatwerkbedrijven en designers schrijf je dan hier in. Inschrijven kan tot en met 30 november 2023. 

Contact

Datum

7 december 2023

16:00

Locatie

Campus Corso
Diestsestraat 253

3000 Leuven

Toon op Google Maps

Organisator

Flanders DC

Prijs

gratis

Andere activiteiten