Design Fusion

Tijdens Design Fusion op de internationale Biënnale Interieur in Kortrijk krijgen ondernemers en ontwerpers uit Noord-Frankrijk, Wallonië en Vlaanderen de kans om elkaar te ontmoeten en businessopportuniteiten te creëren binnen het kader van een internationale business design summit. 

Ben je op zoek naar talent of vaardigheden? Ben je benieuwd wat design thinking voor jouw bedrijf kan betekenen? Of wil je veelbelovende ontwerptalenten ontdekken? Schrijf je dan nu in voor Design Fusion!

Design Fusion wil het concurrentievermogen voor bedrijven versterken door hen te inspireren tot het ontwerpen van nieuwe producten en/of diensten én wil de grensoverschrijdende dynamiek en de uitwisseling en promotie van knowhow van ontwerpers en bedrijven tussen Frankrijk – Wallonië – Vlaanderen versterken.

Masterclasses

 

Masterclasses over design thinking en branding voor ondernemers en ontwerpers in de vorm van workshops en ervaringsuitwisselingen.

Meer infomatie

Expert area

Masterclasses over design thinking en branding voor ondernemers en ontwerpers in de vorm van workshops en ervaringsuitwisselingen.

Er zulle ook adviseurs van Flanders DC aanwezig zijn voor portfolio-advies.

Meer informatie

Young designers on stage

Ontmoet 11 getalenteerde jonge ontwerpers uit de regio’s Vlaanderen, Wallonië en Noord-Frankrijk. Op basis van een open oproep werden ze geselecteerd om hun beste product te tonen en over hun werk en aanpak te pitchen aan het grote publiek. De ontwerpers pitchen in de Interieur Arena van 15u tot 16u en van 17u tot 18u. De objecten zijn de te bezichtigen in de XXL Hal van Kortrijk Xpo van 14u tot middernacht.

Meer informatie

Keynotes

Iedereen kent de uitdaging om publieke ruimte op een zinvolle en creatieve manier betekenis en vorm te geven. De samenwerking tussen publieke actoren, gebruikers en creatief talent is vaak een boeiend maar complex proces.

Laat je tijdens de Common Space Talks inspireren door drie experts die elk een eigen invalshoek hanteren voor het faciliteren en verrijken van dergelijke ontwerptrajecten. Hun specifieke uitgangspunten en accenten dienen uiteindelijk eenzelfde doel: gedeelde, doordachte en duurzame publieke ruimte die uitnodigt, uitdaagt en verwondert.

Meer infomatie

Datum

18 oktober 2018

14:00

Locatie

XXL Hal Xpo Kortrijk
Doorniksesteenweg 216

8500 Kortrijk, België

Toon op Google Maps

Organisator

Designregio Kortrijk, Maison du Design en Lille-design

Prijs

gratis

Andere activiteiten