Design Lab: De juiste producent voor jouw ontwerp - Kortrijk

Georganiseerd door
Flanders DC

Je hebt een eerste ontwerp of prototype dat je graag in productie wil brengen. Hoe ga je aan de slag?

Tijdens dit Lab ontdek je wat je zelf moet weten, opzoeken en in kaart brengen voor je naar een mogelijke producent stapt. Daarnaast gaan we dieper in op gangbare afspraken rond marges, levertermijnen, voorafbetalingen,… contractuele regelingen en andere zaken die je zeker met je producent moet bespreken.

Dit Lab wordt georganiseerd in samenwerking met Designregio Kortrijk. 

Voor wie?

Voor ontwerpers die op zoek zijn naar nieuwe producenten. Je krijgt een antwoord op de vraag: hoe bereid ik mij het beste voor om te gaan praten met een producent?

Sprekers

Marnick Smessaert richtte in 2001 het verlichtingsbedrijf DARK op. Ondertussen wordt de verlichting van DARK wereldwijd verkocht via agenten in 54 landen en staan er al heel wat internationale designprijzen op zijn palmares. Marnick koos bewust niet voor een eigen productie-afdeling binnen het bedrijf maar werkt steeds samen met zelfstandige vakmensen in eigen ateliers. Ongetwijfeld moet het niet altijd even eenvoudig geweest zijn om het juiste atelier of de juiste producent te vinden. Tijdens dit Lab zal Marnick vanuit zijn persoonlijke visie en ervaringen uitgebreid komen vertellen over deze zoektocht en hoe je telkens weer de juiste producent vindt.

Steven Dehollander is zaakvoerder en mede-oprichter van pilipili NV. In de evolutie van designbureau naar een full service bedrijf was het uitbouwen van een sterk productieleveranciersnetwerk een belangrijke strategische keuze. In deze lezing vertelt Steven hoe en waarom deze keuze gemaakt werd.

DesignFloater, het medium tussen ontwerper en fabrikant, is sinds enkele jaren actief en hielp reeds tal van interieurarchitecten én creatieve ondernemers met het realiseren van hun projecten. Simon Vandeperre, CEO en founder deelt zijn tips & tricks en vertelt hoe je een optimale samenwerking aangaat met een fabrikant.

Programma

  • 13u30 — 14u: Ontvangst met koffie
  • 14u — 15u15: Presentaties
  • 15u15 — 15u30: Pauze
  • 15u30 — 17u: Q & A talks
  • 17u — 17u30: Netwerkdrink
Datum

23 november 2017

14:00 - 17:30

Locatie

BUDA::LAb - Budafabriek
Dam 2a

8500 Kortrijk, België

Toon op Google Maps

Organisator

Flanders DC

Prijs

15 euro excl. btw

Andere activiteiten

Heb je een vraag, een probleem of zoek je een kritisch klankbord voor je creatief project?