VOLZET Design Lab: Unica en kleine oplages, hoe maak je deze rendabel?

Georganiseerd door
Flanders DC

Unieke objecten of producten in kleinere oplage ontwikkelen: het is iets waarvan veel jonge designers dromen, maar al snel beseffen velen dat het niet meteen de eenvoudigste weg is. Als het in jouw DNA zit om onbelemmerd creatief te zijn, is dat zeker wel de weg die je moet volgen.

Dit event is uitverkocht, maar je kan je nog steeds registreren voor de wachtlijst. Van zodra er een plaats vrijkomt, nemen we contact op met jou.

Vier ontwerpers deden het je voor en komen vertellen hoe zij dit met succes aanpakten. Ze leggen uit waarom ze kozen voor kleine oplages, hoe je naar de markt gaat en dit rendabel kan maken zonder je eigen creatieve visie uit het oog te verliezen. De ontwerpers brengen een persoonlijk verhaal, met veel aandacht voor ‘behind the scenes’.

 

Sprekers

  • Tanguy Van Quickenborne is zaakvoerder van de firma Van Den Weghe, wereldwijd bekend om zijn high-end toepassingen met exclusieve natuurstenen. Tanguy werkt regelmatig samen met kunstenaars en ontwerpers om hun projecten mee te realiseren. Hij heeft ook zelf enkele kleinere reeksen in de markt gezet. Vanuit deze positie weet Tanguy welke keuzes mee het succes van unica bepalen. Tanguy is er alleszins van overtuigd dat door samenwerking vaak snel en efficiënt een bijzonder product succesvol op de markt kan gebracht worden.
  • PJMARES is Peter-Jan Scherpereel, architect en Tom Mares, designer. PJMARES ontwerpt en bouwt privé- en commerciële interieurs, heeft een eigen meubelcollectie en ontwerpt voor andere labels zoals Serax. Hiernaast zijn ze de bedenkers en designers van het high-end en high-performance NOMAX keukensysteem. Tijdens dit Lab deelt Tom Mares zijn ervaring rond rendabiliteit van unica en kleine oplages.
  • “Het individuele versterkt het gedeelde en het gedeelde versterkt het individuele.” Dat is de visie van BRUT collectief, een collectief dat ontwerpers Bram Vanderbeke en Nel Verbeke mee hebben opgericht. Tijdens dit Lab vertellen zij over de evenwichtsoefening als individuele ontwerper met het collectief en hoe dit hen verder helpt voor als ontwerpers.
    Bram Vanderbeke is een Belgische ontwerper uit Gent. Hij studeerde in 2016 af aan de Design Academy, Eindhoven. Bram maakt architecturale objecten en ritmische installaties in verschillende schalen, zowel in privé- als publieke context. De werken beïnvloeden vaak de ruimtelijke waarneming van de omgeving waar ze onderdeel van worden. Hij werkt ook samen met Dutch Invertuals (NL) en Core Studio (NL) Side Gallery (ES) and Nilufar Gallery (IT).
    Nel Verbeke woont en werkt in Brussel. Met een achtergrond in de beeldende kunsten en een specialisatie in design en designonderzoek kan je Nel Verbeke typeren als een concept designer. Op het snijvlak van de beeldende kunsten en design wijdt ze zich aan het emotionele potentieel van vorm en ruimte. Als gevolg van haar fascinatie voor het conceptuele denken, neemt ze bewust afstand van de gebruikelijke denkkaders en referenties. Nel Verbeke werkt ook vaak samen het collectief Dutch Invertuals (NL).
 

Voor wie?

Voor designers die zelf unieke stukken of kleine oplages maken of plannen hebben in die richting en die geïnspireerd willen worden door anderen en de manier waarop zij dit aanpakken.

Datum

21 maart 2019

14:00 - 17:30

Locatie

Watt Factory
Vlasgaardstraat 52

9000 Gent, België

Toon op Google Maps

Organisator

Flanders DC

Prijs

15 euro excl. btw

Andere activiteiten